2014 yılı Güz Dönemi Sertifikalı Hububat tohumu Beyan dosyaları da ilçe Tarım Müdürlüğüne teslim edilmeye başlandığı, çiftçilerimizin Sertifikalı tohum faturalarını usulüne uygun olarak hazırlanarak 2014 yılı ÇKS Dosyaları ile birlikte teslim etmeleri gerektiği belirtildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ''Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) Dâhil Olan Çiftçilere Mazot, Gübre ve Toprak Analizi Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Uygulama Tebliği''ne göre; Mazot, gübre ve toprak analizi desteğinden faydalanmak isteyen çiftçilerin, 31 Aralık 2013 günü mesai saati bitimine kadar il/ilçe Tarım Müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor.

Karapınar Ziraat Odasında ÇKS dosyalarının beyan yoğunluğu nedeniyle günlük 500 – 600 adet arasında dosyanın işlem gördüğü belirtildi.

Toprak Analiz Desteği 2,5 TL/Dekar olarak ödemesi yapılacaktır.

 Mazot ve gübre destekleme ödemeleri üç ana ürün grubunda alan bazlı olarak aşağıdaki tabloda belirtildiği şekliyle yapılacaktır.

Sıra

No

Ürün Grupları

Mazot Destekleme

Tutarı

(TL/dekar)

Gübre Destekleme

Tutarı

(TL/dekar)

1

Peyzaj ve süs bitkileri, özel çayır, mera ve orman emvali alanları

2,9

4

2

Hububat, yem bitkileri, baklagiller, yumru bitkiler, sebze ve meyve alanları

4,3

5,5

3

Yağlı tohumlu bitkiler ve endüstri bitkileri alanları

7

7

Ziraat Odası Başkanı Hikmet BOZAKLI  ise Çiftçilerimizin ÇKS Dosyalarını yıl içerisinde ihmal ederek son güne sıkıştırdıkları için hem Ziraat Odası hem İlçe Tarım Müdürlüğünde aşırı derecede yoğunluk yaşanmasına sebep olduğunu belirterek çiftçilerimizin beyan dosyalarını gününden önce teslim etmeleri gerektiğini belirtti.

 

Oda Analiz Sorumlusu Z.Mühendisi Yusuf ALTUNDAL’ın verdiği bilgiye göre Ziraat Odasına ait Toprak Analiz Laboratuarının 2013 yılı toprak analizini Oda Meclis Kararı ile 5.00 TL/Adet den çiftçilerimize hizmet amacıyla düşük maliyetten yaptığını ve 17.12.2013 tarihi itibariyle yıllık analiz yapma kapasitesinin dolması nedeniyle toprak kabulünün Oda Yönetimimiz tarafından durdurulduğunu bildirdi.

Başkan BOZAKLI;Karapınar Ziraat Odasının Konya İl Özel İdaresi ile yaptığı ortaklaşa çalışmada çiftçilerimize 5 yıl kontrollü olmak üzere ve her bir çeşitten en az 150 adet dikmek şartıyla düşük maliyetli meyve fidanı tedariki yapıldığı bildirildi.

Bizde Yeşilpınar Gazetesi Muhabiri olarak Ziraat Odası Başkanlığı ile Toprak analiz ve Tahlil Laboratuar’a her gittiğimizde görevli tüm personellerinin vatandaşlarımıza güler yüzle gereken ilgi ve alaka gösterilerek iş ve işlemlerin biran önce tamamlanmasından dolayı Ziraat Odası Başkanı Hikmet Bozaklı başta olmak üzere, yönetim kurulu üyelerine ve Ziraat Odası Başkanlığı’nın tüm personeline çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.