Sayın çok kıymetli okuyucularım, Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksek Okulu’nun 2017-2018 Akademik Yılı Mezuniyet Töreninde çok güzel ve anlamlı konuşma yapan S.Ü. Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr.Gör. ve Okul Müdürü Dr. Durmuş Ali Ceylan’ın anlam yüklü çok güzel konuşmasını siz okuyucularımla bu köşe yazımda paylaşmak istedim. Çünkü en azından bu konuşma metni ile MYO hakkında bilgi sahibi olacağınızı umuyorum.

S.Ü. Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Öğr.Gör. Dr. Durmuş Ali Ceylan’ın konuşması;Yüksekokulumuzun ve öğrencilerimizin böylesine güzel ve  anlamlı bir gününde sizlerle birlikte olmaktan, Meslek Yüksekokulumuz ve öğrencilerim adına ev sahipliğinini üstlenmekten duyduğum mutluluğu ve gururu ifade ederek sözlerime başlamak istiyorum.Yüksekokulumuzun 2017-2018 Akademik yılı Mezuniyet Törenine hepiniz hoş geldiniz.

Mensubu olmaktan onur duyduğumuz Selçuk Üniversitesi, başta öğrenci sayısı olmak üzere birçok açıdan Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden birisidir. Ulusal ve uluslararası yayınları, üretilen birbirinden özgün projeleri, bünyesinde gerçekleştirilen akademik, sosyal, kültürel ve sportif organizasyonları, Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarımızın uluslararası düzeydeki kuruluşlarca tescillenmiş eğitim ve öğretim kalitesi; üniversitemizin itibarının ve önderliğinin temelini oluşturmaktadır.Bünyesinde de 22 adet Meslek Yüksekokulu yer almaktadır.  Bugün gururla belirtebilirim ki; 1993 yılında kurulan ve ilk defa 1993-1994 Öğretim yılında Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı ile sanayi sitesindeki bir binada eğitim-öğretim ve akademik faaliyetine başlayan Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksekokulumuz, gerek Selçuk Üniversitesi içerisinde, gerekse diğer üniversiteler arasında fiziksel yapılanmasıyla, bilimiyle, öğretimiyle, laboratuarlarıyla, teknik donanımı ve donatılarıyla, ön plana çıkabilmiş ve bütün bu konulardaki faaliyetleri açısından, birçok başarılara imza atmış bir Meslek Yüksekokuludur.

Kuruluş aşamasında sadece Süt ve Ürünleri Teknolojisi Proğramı ile eğitim öğretim faaliyetlerine başlayan yüksekokulumuzda halen, mevcut 5 Bölüm içerisinde; Süt ve Ürünleri Teknolojisi, Gıda Teknolojisi, Gıda Kalite Kontrol ve Analizi, Laborant ve Veteriner Sağlık ile Yerel Yönetimler N.Ö ve İ.Ö., Alternatif Enerji Kaynakları, Özel Güvenlik ve KorumaProğramları mevcuttur. Yüksekokulumuzda tamamı Yüksek lisanslı olmak üzere, 5 Öğretim Üyesi, 16 Öğretim Görevlisi, 5 Doktor bulunmaktadır.

Kontenjanlarının son yıllarda tamamına yakını dolan okulumuzda,396kız;  437 erkek olmak üzere toplam 833 öğrenci bulunmaktadır. Kurulduğu günden itibaren 3842mezun veren Yüksekokulumuz bu dönem itibari ile toplam 251 mezun verecektir.

Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelerek eğitim-öğretim faaliyetini sürdüren öğrencilerimizin Üniversitemizin kimliğine yakışır bir anlayışla, modern cihazlar ve uygulamalarla desteklenerek, son derece donanımlı, kaliteli bir eğitim alabilmeleri ve bu arada sosyal, kültürel ve sportif aktivitelerle, daima enerji dolu, dinamik ve canlı bir atmosferde olabilmeleri için, öğrencilerimizle el ele vererek çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz.

Öğrencilerimizin sağlıklı, rahat, güvenli ve sosyal bir ortamda huzurlu bir eğitim süreci geçirebilmeleri için yüksekokulumuz personeli dışında Sayın Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, daire amirlerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız ile de koordineli bir şekilde çalışmaktayız.

Yükseköğrenimin bir parçası olan Meslek Yüksekokulları, teorik bilgiler kadar pratik bilgilerle de desteklenerek en kısa sürede bilgiyi edinen ve böylelikle ülke istihdamına katkı sağlayacak mesleki  ve teknikeleman yetiştirmek için kurulmuşlardır.

Öğrencilerimizi rekabet üstü konumda diğer rakiplerinden üste çıkaracak her türlü niteliği kazanabilmeleri için öğretim elemanlarımız titizlikle çalışmakta ve öğrencilerimizin iyi yetişmeleri için hertürlü fedakarlığı göstermektedirler.

Saygıdeğer Misafirlerimiz,

Bildiğiniz üzere, ülkemizin en büyük sorunu işsizliktir. Öğrencilerimizi rekabet üstü konumda diğer rakiplerinden üste çıkaracak her türlü niteliği kazanabilmeleri içinYüksekokulumuzun yeniden yapılandırılması, geliştirilmesi ve tanıtılması noktasında bugüne kadar sağlanan başarılı ve özverili çalışmaların temelinde yatan en önemli unsur, tüm akademik ve idari personelimizin öğrencilerimizle olan içten, uyumlu ve fedakârca çalışmaları, Yüksekokul Yönetimimizin ilçemizyöneticileri, sivil toplum kuruluşları ve ilçe insanı ile olan sıcak ilişkileridir. Bu vesile ile,eğitim-öğretim alt yapısının oluşturulmasındaki tüm bu imkanların yüksekokulumuza ve öğrencilerimize sunulmasında bize olan desteğini hiçbir zaman eksik etmeyen Sayın Rektörümüze ve Rektör yardımcılarımıza, Sayın kaymakamımıza, Sayın Belediye başkanımıza, Aydoğanlar ailesine, sivil toplum kuruluşlarımıza, esnaflarımıza şükranlarımı sunuyorum. Öğrencilerimizin yetiştirilmesi konusundaörnek bir ekip çalışması gösteren ve fedakârca çalışan, bütün hocalarımıza, öğrencilerimize rahat bireğitim öğretim ortamı hazırlayabilmek için özveri ile çalışan başta tüm idari personelimize şahsım ve öğrencilerim adına çok teşekkür ediyorum.

SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİM,

2 Yıllıkemeğinizin karşılığında bu okuldan mezun olma aşamasındasınız.Allah emeklerinizi boşa çıkarmasın, mezuniyetleriniz ailelerinize, yüksekokulumuza, üniversitemize ve ülkemize hayırlı olsun.

Cenab-ı Allah yolunuzu açık etsin, hakkınızda her şeyi hayırlı eylesin. Rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah.” Diyerek sözlerini tamamladı.

Bende şahsım adına S.Ü. Meslek Yüksekokulumuzun bundan sonraki eğitim-öğretim yıllarında geçmiş yıllarda olduğu gibi her zaman başarılı olmasını ve çalışmalarına kolaylık vermesini Yüce Yaradanım’dan diliyorum. Saygılarımla