Çok çekişmeli geçen ve 12 takımın yer aldığı turnuvada Şampiyonluğu Ekmekçi İnşaat futbol takımı göğüsledi. İkinciliği Kalkan Genetik Futbol takımı, Üçüncülüğü ise Hankapı futbol takımı kazandı.
08.06.2014 Pazar günü final karşılaşmasından önce Karapınar Belediyespor minikler ile Karapınar Esnafspor minik takımı karşılaştı ve 2-2 berabere kaldılar. Bu maçtan sonra Karapınar Belediyespor şöhretleri ile Karapınar Esnafspor şöhretleri maça çıkarken "Karapınar'da yıllarca spor'a hizmetleri olan ve Belediye Zabıta Memuru "Adnan Hoca seni Unutmadık pankartları ile sahaya çıktılar. Seyirciler tarafından hem minik takımlar ve hem de şöhretler takımı bol alkış aldılar. Şöhretler ikinci yarıda maça çıkarken yine " Sevgi, Dostluk ve Barış" kazansın pankartı ile sahaya çıktılar şöhretler maçı 2-1 skorla Karapınar Belediyespor şöhretleri kazandı. Bu maçlardan sonra seyircilerin heyecanla beklediği final karşılaşması yapıldı.
Final Maçında, Ekmekçi İnşaat Spor şu onbirle sahaya çıktı; Yasin, Abdullah, Hikmet, Nevzat, Ahmet, Mustafa, Hüseyin, Burak, Hakan, Mehmet, Müslüm.
Kalkan Genetik Spor; Serhat, Göksel, Alper, Sedat, Ali, Ali Sayın, Özkan, Muharrem, Hakan, Birhan, A.Rasim onbiri ile sahaya çıktılar.
Birinci yarıda Kalkan Genetik spor'dan Ali sarnıç 20.dk, Serhat Kara 30.dk attığı gollerle 2-0 galibiyeti koruyamadı ve karşılıklı akınlarla geçen maçta Ekmekçi İnşaat Spor futbolcuları ikinci yarıda üstünlüğü ele geçirip İzzet 40.dk penaltıdan, 55.dk Veysel, 75.dk İsmail üç gol atarak sahadan 3-2 galip ayrılmasını bildi ve şampiyon oldular. Final karşılaşması çok heyecanlı, çekişmeli ve dostluk içerisinde geçti.
Futbol turnuvasının final maçını Orta Hakem Önder Karabacak, Yan hakemler M.Ali Küpeli ve Yunus Emre Dağ yönettiler.
Karapınar Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu 2014 yılı futbol turnuvası komitesinde Mehmet Gönüllü, İrfan Ceyhan, Süleyman Kılıçlı, Özkan Yükseksoy, Ercan Özel, Hayati Zengin, İbrahim Öztürk, Ali Küpeli başarılı bir şekilde görevlerini yerine getirdiler.
12 takımın katıldığı turnuvadaki maçlarda Salih Ateş, Fatih Danışık, Önder Karabacak, Muhammet Bekaroğlu, Memiş Deniz orta hakemlikleri başarılı bir şekilde yerine getirdiler, Yunus Emre Dağ, Davut Ayrancı, Enver Sağlamer, M.Ali Küpeli, Mustafa Danış yan hakemliği. 4.ncü Hakemlikleri ise Beden Eğitim Öğretmeni Ercan Özel yaparak hakemlik görevlerini başarılı bir şekilde yerine getirdikleri görüldü. Belediye Başkanı Mehmet Yaka başta olmak üzere, Başkan Yrd. Emre Özsoy'a, bütün sporcularımızı, turnuva komitesinde görev alan hakemlerimizi, sponsorları, turnuvaya emeği geçen herkesi ve centilmen seyircilerimizi tebrik ediyoruz.
Final maçından sonra yağış olması nedeniyle Kapalı Spor Salonunda yapılan ödül töreninde Turnuva'da görev alan hakemlere, Komiteye plaketleri Belediye Meclis Üyeleri Yusuf Zengin, Mustafa Aşıroğlu, MHP İlçe Başkanı Erhan Zengin, Emin Çenesiz, Nakliyeciler Kop.Başkanı Ahmet Alimoğlu, Ziraat Odası Başkanı Hikmet Bozaklı tarafından takdim edildi. Hankapu Spordan Mahir Boztaş'a en iyi sporcu ödülü Esnafspor Kulübü Başkanı Ali Küpeli tarafından verildi, En Centilmen Sporcu ödülü Tahtakale Spordan Mustafa Çorakçı'ya ödülü Kar.Bel.Spor Başkanı Zekeriya Coşar tarafından verildi, En sportmen taraftar grubu ödülü (Hankapı Taraftarı) ödülleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müd. Sami Sağdıç, Komite Başkanı Mehmet Gönüllü tarafından verildi, En centilmen takım ödülü (Doruk Dershanesi) ödülü AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan tarafından verildi, Turnuva üçüncü olan Hankapu Spor'a ödülü Belediye Başkan Yrd. Emre Özsoy tarafından verildi, Turnuvada ikinci olan Kalkan Genetik Spora ödülleri Garnizon Komutan V. Yüzbaşı Ali Öz tarafından verildi, Turnuvada birinci olup şampiyonluğu göğüsleyen Ekmekçi İnşaat Spor'a ödülleri Belediye Başkanı Mehmet Yaka tarafından verildi.
Ödül veren yetkililer sporcularla ve sponsorlarıyla topluca fotograf çektirdiler. Ödül töreni alkışlar arasında sona erdi.