Seçim çalışmaları kapsamında Japon Kyoto Parkı'nda gençlerle sohbet eden Önceki Dönem Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve 27. Dönem AK Parti Konya Milletvekili Adayı Tahir Akyürek, AK Parti Meram İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı’nın Evliya Çelebi Parkı’nda açtığı seçim çadırında yine gençlerle bir araya geldi.

Genç neslin Türkiye üzerinde oynanan oyunların ve 24 Haziran seçimlerinin kendi gelecekleri açısından öneminin farkında olduğunu gördüklerini ifade eden Tahir Akyürek, “Biz gençlerimize güveniyoruz. Gençliğimizi bugünün enerjisi, yarınların teminatı olarak görüyoruz ve 25 Haziran sabahından itibaren ülkemizi hep birlikte dünyada söz sahibi lider ülke konumuna kavuşturmayı hedefliyoruz” dedi.

14 yıllık Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde belediye olarak gençlik merkezleri, mesleki eğitim merkezleri, kütüphaneler ve kültür merkezleri gibi hayata geçirilen çok sayıda projelerle her zaman gençlerin yanında olduklarını ve onlara her türlü desteği verdiklerini ifade eden Tahir Akyürek, AK Parti iktidarları döneminde de gençlere yönelik bir çok çalışma yapıldığını söyledi.

Özellikle gençlerin karar alma mekanizmalarına daha erken katılımını sağlayarak seçilme yaşının 25’ten 18’e düşürüldüğünü hatırlatan Akyürek, “AK Parti bunu sadece hükümet politikalarında değil, partimizin gençleşme yaklaşımına, gençlere siyasette imkan tanıma anlayışında da göstermektedir. Yine Üniversiteye girişte uygulanan katsayı adaletsizliğine AK Parti iktidarları döneminde son verildi. Yıllarca Türkiye’deki ayrımcılığın sembolü haline gelen başörtüsü yasağı AK Parti döneminde kaldırılarak üniversite kapılarından kovulan, devlet dairelerine sokulmayan başörtüsünün her alanda serbest hale getirilmesi sağlandı. İlk kez genç istihdamı için teşviklerin sağlandığı dönem de AK Parti dönemleridir. Gençlere yönelik daha sayabileceğimiz onlarca hizmetin yanında AK Parti olarak önümüzdeki dönemde de karar alma süreçlerinden sosyal politikalara, eğitimden istihdama kadar her alanda gençlerimizin daha aktif rol almalarını sağlayacağız” dedi.

Günümüz gençliğinin dünyadaki gelişmeleri daha yakından takip ettiğini, sorumlu bireyler olarak ülke meseleleriyle daha yoğun ilgilendiğini ve daha bilinçli bir neslin oluştuğunu belirten Tahir Akyürek, “Yaşadığımız 15 Temmuz hadisesinde de yine gençlerimiz en ön sıralardan tanklara, tüfeklere karşı canı pahasına tepkisini ortaya koymuş ve bu kalkışmanın önlenmesinde önemli katkıları olmuştur. Bunları görmezden gelemeyiz. Şimdi de önümüzde ülkemiz için önemli bir seçim süreci var. 24 Haziran seçim çalışmaları sırasında bir araya geldiğimiz gençlerin ülkemiz üzerinde oynanan oyunların farkında olduğunu ve bu seçimlerinin kendi gelecekleri açısından da ne derece önemli olduğunu bildiklerini görmek bizleri sevindiriyor. Biz gençlerimize güveniyoruz ve gençliğimizi bugünün enerjisi, yarınların teminatı olarak görüyor, 25 Haziran sabahından itibaren de ülkemizi gençlerimiz başta olmak üzere hep birlikte dünyada söz sahibi lider ülke konumuna kavuşturmayı hedefliyoruz” dedi.

AKYÜREK İFTAR PROGRAMINA KATILDI

Meram Belediyesi’nin Kalfalar Mahallesi Kapalı Pazar yerinde organize ettiği iftar programına da katılan Tahir Akyürek, Evliya Çelebi Parkı Kafem’devakit geçiren vatandaşlarla da selamlaşarak bir süre sohbet etti.

Vatandaşlar Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen ve şehrin sosyal hayatına da renk katan Kafem’lerden memnun olduklarını dile getirerek, böyle nezih ortamların oluşturulmasında emeği geçenlere teşekkür ettiler ve bu tür mekanların Konya genelindeki sayılarının da artırılmasını istediler.