Kongreye, Saadet Partisi Genel Başkan Yrd. ve eski Konya Milletvekili Lütfi Yalman, Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, Saadet Partisi İlçe Başkanı Kemal Kor ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Hüseyin Saydam, İsmail Bacak,  Saadet Partisine gönül vermiş üyeler, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Kogrenin Divan Başkanlığına Hüseyin Saydam, Divan Başkan Yrd. İsmail Bacak, Katip Üyeler Fatih Nadir Yalçı, Gazi Bütüner oy birliği ile seçildiler.

Saadet Partisi İlçe Başkanı Kemal Kor yaptığı açılış konuşmasında,” Katılımcıları selamlayarak, Kongreye katılımlardan dolayı teşekkür etti. AK Partinin iç ve dış, eğitim, ülkenin ekonomisi, ülkenin durumu, başörtüsü gibi konulara değinerek izlenen politikaları eleştirdi.

Faaliyet raporu Hazım Boztaş tarafından okundu ve söz alan olmadığından oy birliği ile kabul edildi. Hesap raporu Mahmut Saydam tarafından okundu ve söz alan olmadığından oy birliği ile kabul edildi.

Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar’ın konuşmasından sonra, Saadet Partisi Genel Başkan Yrd. ve eski Konya Milletvekili Lütfi Yalman yaptığı konuşmasında şunları söyledi,” Saadet Partisinin diğer partilerden ayıran çok fazla özelliklere sahip olduğunu, Milli görüşün 45 yıldır aynı çizgide fikirlerini sürdürmekte olduğunu, bu dava fedakarlık ister, bu davaya inanan insanlar davasına koşarak gelir, koşamıyorsa yürüyerek gelir, yürüyerek gelemiyorsa bile çaresini bulur ve yine gelir. Bu dava fedakârlık ister. Para pul, makam mevkii hazzını duymayan bir topluluğuz. Bu davada Allah sizleri milli görüşe seçmiş ve üye yapmış. Bundan büyük bir şeref ve haz olur mu? Sadet Partisine üye olmak bir nimettir diyen Yalman, AK Partinin icraatlarını ve politikalarını eleştirererek sözlerini tamamladı.

İlçe Seçim Kurulu Müdürü Mehmet Emir ve  Sandık Kurulu Üyeleri Yasin Güngör, Mustafa Şenses denetiminde tek listeyle girilen seçim sonucunda; İlçe Başkanlığına Kemal Kor, Yönetim Kurulu Üyeliklerine; Gazi Bütüner, Yüksel Sezgin, Rıza Zorlu, Sami Bütün, Hazım Boztaş, Murat Sözen, Mahmut Saydam, Murat Ildız, Tuncay Özdemir, Ethem Tartan seçildiler. İl Kongre Delegeliğine ise; Kemal Kor, Gazi Bütüner, Fatih Nadir Yalçın, Mubah Tartan, Murat Sözen, Tuncay Özdemir, Rıza Zorlu, Yüksel Sezgin, Hazım Boztaş, Sami Bütün, Mahmut Saydam, Hasan Cenan, Erol Bilici, Hayrullah Ildız seçildiler.

Saadet Partisi 6. Olagan Kongresi dilek ve temenniler ile sona erdi.