MHP Karapınar İlçe Teşkilatı Karapınar Belediye Başkan Adayının Halil Aker Olduğunu Açıkladı

MHP Karapınar İlçe Başkanı Erhan Zengin, MHP Karapınar İlçe Teşkilatı olarak Karapınar Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı için 4 aday arasından Halil Aker’in Karapınar Belediye Başkan Adayı olarak İl, İlçe Yönetimi ve Genel Merkez kararı ile uygun görülmüştür diyen MHP İlçe Başkanı Erhan Zengin, MHP’den Karapınar Belediye Başkanlığını kazanmak için önümüzdeki yapılacak olan Mahalli İdareler seçimininde bütün partililerimizin üstün ve gayretli çalışmalarını bekliyoruz.

MHP’den Adaylığı açıklanan Halil Aker şunları söyledi “ MHP’den Karapınar Belediye Başkan Adaylığımın Karapınar’a, Konya’ya, Ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum diyen Halil Aker burada benim Karapınar Belediye Başkanı Adaylığımda yanımda yer alan MHP Karapınar İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Zengin ve Yönetim Kurulu arkadaşlarıma, MHP’ye gönül vermiş bütün partililerimize teşekkür ediyorum diyen Aker,.Karapınar Hacı Osman Arı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü iken MHP’den Karapınar Belediye Başkan Aday Adaylığı için bu görevimden 29.11.2013 tarihinde istifamı vererek 4 Aday içerisinden benim Karapınar Belediye Başkanlığı Adaylığına seçilmem dolayısıyla İlçemize, partimize ve şahsım adına hayırlı olmasını diliyorum.

Yıllardır ülkücü camiaya gönül ve emek veren bir insanım. Belediye Başkanlığını kazanmak için bütün partililerimizle birlikte yoğun bir çalışma içerisinde olacağız.

26 yıllık mesleki hayatımda edindiğim idarecilik, eğitimcilik ve sağlık alanında yaptığım çalışmalar neticesinde tecrübelerimi daha geniş alanda uygulamayı sürdüreceğim, Karapınar Belediye Başkanlığını kazanmak için var gücümüzle hep birlikte çalışacağız. Belediye Başkanlığını Cenab-ı Allah bize nasip ettiği takdirde hizmet aşkıyla görevimi ve ilçemize layık olan bütün hizmetleri en iyi şekilde yaparak herkesin gönlünü kazanıp MHP’ye gönül veren arkadaşlarımı ve bizi gönülden destekleyen vatandaşlarımızı mahçup etmeyeceğım diyen Halil Aker’in konuşmaları partililer tarafından sık sık alkışlandı. Alkışlar arasında kısa olarak özgeçmişinden bahseden Halil Aker, Partililer tarafından Adaylığı tebrik edildi.

                                               

HALİL AKER ‘İN ÖZGEÇMİŞİ

       

       10.04.1962 yılında Konya /Karapınar Yeşilyurt (Bağdaylı köyü) de dünyaya geldi Karapınar Çetmi Mahallesi nüfusuna kayıtlıdır. Babası Ali oğlu Kamil AKER Annesi Ahmet kızı Emine AKER’dir

     İlköğrenimini 1970/1975 Yılları arasında Konya Ereğli Yeni Zengen Yatılı bölge okulunda, ortaokul ve liseyi 1975/1981 yılları arasında Karaman lisesinde okumuş. Daha sonra ailevi sebeplerden dolayı Eskişehir Anadolu Üniversitesindeki eğitimine ara vererek 1983 yılı Kasım Ayında askerlik görevi çıkmış, acemi birliği Bilecik’te usta birliği Artvin merkezde ve Arhavi ilçesinde Jandarma Tim Komutanı ve karakol komutan yardımcısı olarak görev yapmıştır. 1985 yılının Mayıs ayında Askerlik görevi bittikten sonra tekrar memleketine dönmüştür.

    1986 yılı Şubat ayında Sağlık Bakanlığının açmış olduğu laboratuar teknisyenliği sınavını kazanarak iki yıl Konya Halk sağlığı laboratuarında Eğitim görmüş ve 1988 yılı Haziran döneminde mezun olarak 13.10.1988 yılında Karapınar Devlet Hastanesine Laboratuar Teknisyeni olarak atanmıştır. Burada yaklaşık 3 yıl görev yaptıktan sonra Ankara Gevher Nesibe Sağlık Eğitim Enstitüsünü kazanarak 1991 yılının Eylül Ayında Karapınar Devlet Hastanedeki görevinden ayrılmıştır. 1994 yılı Haziran döneminde Yüksek Okulu bitirerek, Karapınar Sağlık Meslek lisesine Meslek Dersleri öğretmeni olarak atanmıştır. 1995 yılında Okul Müdür Yardımcılığı, 1997 yılında aynı okula, Okul müdürü olarak atanmıştır. 22.10.2010 yılında Malatya İnönü Üniversitesi Sağlık Yüksek okulundan Lisans diploması almıştır.1997 Yılında bu tarafa aynı okul Müdürlüğü görevini yürütmekte iken Karapınar Milliyetçi Hareket Partisi'nden karapınar belediye başkanlığı aday adaylığı için 29.11.2013 tarihinde okul müdürlüğü görevinden ayrılmış olup Karapınar Belediye Başkan Adayının Halil Aker olduğu açıklandı.

Halil Aker Evli  2 erkek 2 kız olmak üzere 4 çocuk babasıdır.