10/11 Ekim 2013 günü Karapınar İlçemizde yapılan Karapınar Enerji İhtisas Bölgesi Yatırımları Panelinde Karapınar Kömür havzası olarak belirtilen ve Bütün yatırımların Karapınar İlçesine Yapılacağı vaadinde bulunan Sayın Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı; Siyasi bir manevra ile, Karaman ilçesinde de aynı söz ve yatırım vaadinde bulunmuştur. İlçemiz Hükümet kanadı siyasi arkadaşlarımıza şu soruları sorma gereği hissediyoruz.

1- Karapınar Kömür havzası ismi Niçin Ayrancı-Karapınar kömür havzası ismi ile değiştirilmiştir

2- Karapınar İlçesi hudutları içine yapılacak olan 10 Milyar Dolarlık Termik santral yatırımının Karaman iline yapılacağı konusunda Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı fikir değiştirmiş midir.

3- Bu konu ile ilgili; Karapınar ilçesindeki iktidar partisi siyasetçileri ne gibi bir önlem almıştır. Veya bir çalışmaları bulunmakta mıdır. Eğer bu konu ile ilgili bir çalışmaları mevcut değilse; Bundan önceki Mahalli idareler seçiminde Kömür havzasına yapılacak yatırımlar vaadiyle seçmenlere yanlış yönlendirmeler yapan bu iktidar yetkilileri; Önümüzdeki seçimlerde de aynı vaadleri verecekler midir.

 BÜTÜN KARAPINAR HALKINA SAYGILARIMI SUNARIM

  ERHAN ZENGİN

 MHP KARAPINAR İLÇE BAŞK.