MHP Kadın Kolları Başkanlığı’nın düzenlemiş olduğu “Dünya Kadınlar Günü” programı 08 Mart 2014 Cumartesi Günü saat 14.00’de Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Programa MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, MHP Konya İl Sekreteri Semih Akgül, MHP 21. Dönem Milletvikili Ali Gebeş, MHP Karapınar İlçe Başkanı Erhan Zengin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, MHP Karapınar Belediye Başkan Adayı Halil Aker ve MHP Meclis Üyesi Adayları, MHP 24. Dönem Milletvekili Adayı Eczacı Faruk Sonkaya, MHP Karapınar Kadın Kolları Başkanı Nevin Durman ve Üyeleri, MHP’ye gönül veren ve salonu dolduran çok sayıda bayan katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan ve Şüheda Fedai’nin sunuculuğunu yaptığı programın Açılış konuşmasını yapan Karapınar Kadın Kolları Başkanı Nevin Durman yaptığı konuşmasında “ Hepinizi Yüce Allah’ın Selamıyla selamlıyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde bizleri yalnız bırakmayan siz ilçemiz kadınları hepiniz programımıza hoş geldiniz. Bu programda bizlere yardımcı olan, sanatcımız ve ekibine, MHP İlçe Başkanımız Erhan Zengin ve ekibine, Karapınar Ülkü Ocağı Başkanımız Ali Yüzbaşıoğlu ve ekibine, Meclis Üyesi tek bayan adayımız Sayın Ayfer Yılmaz’a, Karapınar 24. Dönem Milletvekili Adayımız Faruk Sonkaya’ya Benimle birlikte canla başla çalışan yönetim kurulu arkadaşlarıma ve MHP Karapınar Belediye Başkan Adayımız ve Hocamız Halil Aker ve Ekibine teşekkür eder, bu seçim sürecinde başarımızın daim olmasını Yüce Allah’tan dilerim.

Hepinizin ayağına sağlık ve tekrar hoş geldiniz”dedi

MHP Karapınar Belediye Meclis Üyesi Adayı Ayfer Yılmaz konuşmasında “ Böylesine önemli bir günde bu etkinliği sizlere sunmamızda emeği geçen başta MHP İlçe Kadın Kolları Başkanlığı ve MHP İlçe Teşkilatı, MHP Karapınar Belediye Başkanı Adayımız Çok saygı değer misafirlerimiz, Kadına gereken değeri ve haklarını birçok dünya ülkesinden önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk kadınına tanınmış olmasının haklı gururunu yaşamaktayız. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Tüm Dünya Kadınları için büyük önem arz etmektedir. Fakat Türk Kadını için ayrı bir öneme sahiptir. Türk kadını dünya’nın en cesur ve gazi ünvanını taşıyan tek kadındır. Bizlerde MHP li olarak Karapınar’lı kadınlarımıza daha iyi hizmet sunabilmek adına yola çıkmış bulunmaktayız. 31 Mart sabahı Karapınar ve siz saygıdağar kadınlarımız için bir milat olacaktır. Neden mi? Karapınar’da bugüne kadar ihmal edilmiş kadınlarımız için en somut ve geçerli projeleri sadece MHP’nin mevcut aday kadrosu bütün bu projeleri hayata geçirmek için siz kadınlarımızdan destek beklemekteyiz.”dedi

MHP Karapınar Belediye Başkan Adayı Halil Aker konuşmasında şunları söyledi” Güneş yüzlü Annelerim, Bacılarım! 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle hazırlamış olduğumuz programı hoş geldiniz.

Onlardan olduğumuz ve yaşamımızın her anında doğumdan ölüme kadar, varlıkları ile onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, fedakâr, cefakâr siz kıymetli kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. İyi ki varsınız ve buradasınız. Diyen Aker, Peygamber Efendimiz (sav) “Cennet Anaların Ayakları Altındadır” buyurdular. Cenab-ı Rabbimin; “Habibim” dediği, âlemlere rahmet olarak gönderdiği, Peygamber Efendimiz (sav)’i de Kureyş kızı olan Amine Annemiz dünyaya getirmiştir. İşte sizler bizim kıymetlimizsiniz.

Ayrıca Mustafa Kemal Atatürk’de “Ey Kahraman Türk Kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” diyerek kadınlarımızı yüceltmiş, 1935 yılında seçme ve seçilme hakkını siz değerli kadınlarımıza vermiştir.

Ne mutlu Atatürk’ü yetiştiren Türk Kadınına!, Ne Mutlu! O’na sahip çıkan Türk Milletine!

Bu amaçla hazırladığımız programa teşriflerinizden, salonu tıklım tıklım doldurmanızdan dolayı saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Dua ve desteklerinizi bekler, hepinize iyi eğlenceler dilerim”dedi

MHP Konya milletvekili Mustafa Kalaycı konuşmasında şunları söyledi “ Karapınar’da da “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” programını hazırlayıp gerçekleştiren ve destek veren MHP İlçe Teşkilatını ve Kadın Kolları Başkan ve Üyelerini kutluyorum. 8 Mart, kadın olmanın mana ve önemi üzerine bir kez daha düşünmek için eşsiz bir fırsat sunan anlam yüklü bir gündür. Bir ülkenin ya da bir çağın medeniyet seviyesi, kadınların durumu ve sahip oldukları haklarla yakından ilgilidir. Evinde anne, işyerinde çalışan, toplumda saygın bir fert olan kadınlarımızın ülkemizin toplumsal birliği ve dirliği için hayati rolleri olduğu ortadadır. Kadının var olan sorunları çözülmeden, karşılaştığı güçlükler halledilmeden umut ettiğimiz gelişmişlik ufkuna varmamız doğal olarak mümkün olmayacaktır. Son yıllarda kadınlarımızın muhatap olduğu insanlık dışı muamelelerin tamamen yok edilmesi için başta siyasi sorumluluk sahipleri olmak üzere herkes üzerine düşeni eksiksiz yerine getirmelidir. Kadınlara pozitif ayrımcılık sözde kalmamalıdır. Bu itibarla, kadınlar ve erkeklere eşit haklar verilmeli, kadınlara bir anlamda negatif ayrımcılık getiren uygulamalar düzeltilmelidir.

Bizler; bu konuda üzerimize düşen bütün görevlerimizi eksiksiz yerine getirmek kararlılığındayız. Ancak; bizim kararlı tutumumuzun destekçisi ve temel dinamikleri de yine kadınlarımız olacaktır.

İhtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakâr kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü ve bu günün kutlanmasında emeği geçenleri de kutluyorum. Ayrıca içinizden biri, çalışkan MHP Karapınar Belediye Başkan Adayı Halil Aker’e ve MHP’ye desteklerinizi bekliyorum.” Dedi

Konuşmalardan sonra Kapalı Spor Salonunda 8 Mart Dünya Kadınlar günü kutlamasına gelen ve salonu dolduran kadınlar, Konya’lı Şerife’nin sahneye çıkarak birbirinden güzel söylediği türkülerle Gönüllerince eğelendiler. Program sanatcı Konya’lı Şerife’nin sahneden ayrılmasına kadar devam ederek, son buldu

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” programına katılan bayanlar programdan çok memnun kaldıklarını MHP Kadın Kolları Başkan ve Üyelerine, MHP İlçe Teşkilatının yetkililerine ve MHP Karapınar Belediye Başkan Adayı Halil Aker’e böylesine anlamlı bir program tertip etmelerinden dolayı teşekkür ediyoruz, yolları açık olsun”dediler.