Altunel seçim gezileri kapsamında Karapınar , Kayalı, Hotamış ve islik köylerini ziyaret etti. MHP MYK üyesi Bulduk Özdemir, MHP il başkanı Av.  Tarık Taşçı, İl başkan vekili Hasan Özdemir, İl başkan yardımcıları,  kadın kolları ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyetle Karapınara ulaşan Altunel Karapınar girişinde büyük bir sürpriz yaşadı.  Karapınar ilçe teşkilatı 300 den fazla araçla  Altunel’i karşıladı.  Bir anda izdiham yaşayan ve çiçeklerle karşılanan Altunel  gördüğü ilgiden dolayı büyük mutluluk yaşadı. Sırasıyla köyleri konvoy halinde gezen heyet konvoyla birlikte ilk olarak Kayalı köyüne ulaştı. Köylüler tarafından büyük bir ilgiyle karşılanan Altunel yaklaşık 1 saat konvoydaki araçların köye ulaşmasını bekledi. Kilometrelerce kuyruğun olduğu gezide 2. Durak Yeşilyurt oldu. Yeşilyurt köyüne ulaşan Altunel burada bir konuşma yaptı. Gördüğü kalabalık ve ilgi karşısında ne söyleceğimi unuttum diyen Altunel kahkahalar eşliğinde uzun süre alkışlandı. Bu kalabalık yılların özlemidir diyen Altunel bu iş gönül işi. Burada gönlü bizimle olan herkese teşekkür ederim dedi. Karapınar ilçe başkanı Erhan Zengin ve Karapınar belediye başkan adayı Halil Aker’e de teşekkür eden Altunel, Karapınar belediyesi Halil başkanıma hayırlı olsun. Bu kalabalığın tarifi kelimelerle anlatılmaz dedi.  MHP il başkanı Av.Tarık Taşçı’da kısa bir konuşma yaptı. Gördüğü kalabalık karşısında gururlandığını belirten Taşçı, milletimiz artık uyandı” diye konuştu. Kayalı köyünden ayrılan heyet Yeşilyurt köyüne hareket etti. Yeşilyurt köyünde kısa süre dinlenen heyet köylülerle sohbet etti.

Yeşilyurt köyünden Karapınar ilçe merkezine geçen heyet, ilçe merkezinde konvoyla adeta gövde gösterisi yaptı. Vatandaşların kurt işareti yaparak konvoya destek vermesi gözlerden kaçmadı. Karapınar seçim ve koordinasyon merkezine ulaşan heyet kısa süre dinlendikten sonra seçim merkezinin önünde vatandaşlarla buluştu.MYK üyesi  Bulduk Özdemir,Konya İl başkanı Av. Tarık Taşçı, Konya büyükşehir belediye başkan adayı Mehmet Emin Altunel ve Karapınar belediye başkan adayı Halil Aker’in sırasıyla konuşma yaptığı seçim bürosu önünde izdiham yaşandı.

 Burada bir konuşma yapan Altunel Konya gündemini değerlendirdi. Konya Büyükşehir belediye başkanı Tahir Akyürek’in seçim gezilerinde her beldeye köye sözler verip belediyeye işçi alacağını söylediğini dile getiren Altunel, Sayın Akyürek sanırım Türk Silahlı Kuvvetlerini yenileyecek. Bu kadar personel başka nereye sığar dedi. Konya’nın 25 yıldır aynı zihniyet tarafından yönetildiğini ve hiçbirşeyin değişmediğini söyleyen Altunel, Belediye başkanı olduğunda ilk ve en önemli işinin Belediyenin borçlarını ödemek olduğunu söyledi. Konya Büyükşehir belediyesinin 800 trilyon borcu olduğunu ifade eden Altunel, bundan 10 yıl önce devlete borç para vermek isteyenler 10 yılda bukadar borcu nasıl yaptı diye sordu. Kendi daire başkanlarının bile Akyürekle görüşemediğini dile getiren Altunel, parkları bahçeleri hep aynı mütahit yapıyor. Kavşakları yollarıda hep aynı firma yapıyor. Birileri nekadar çok para kazanıyor ama olan benim devletime halkıma oluyor diye konuştu. 

Konya’nın daha tramvay komedisinden kurtulamadığını dile getiren Altunel, bu insanlarmı ilçelere hizmet götürecek. Daha Konya’yı yönetemiyolar, birde ilçelere hizmet verirlerse Allah korusun Konya’nın ne hale geleceği ortada diye konuştu. Şeb-i arus törenlerinede değinen Altunel, Konya’dan farklı 4 ilde bu törenler gerçekleştirildi. Siz nasıl buna müsaade edersiniz. Konyanın değerini başka illere nasıl pazarlar rant haline dönüştürsünüz diye konuştu. Altunel Konya dışında yapılan törenlerin turizm anlamında Konya’ya çok büyük zararı olduğunu belirterek bunun önüne geçeceklerini söyledi.