Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya’da Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarını da kapsayan çeşitli kurum ve kuruluşlara ait toplam 1.4 milyar liralık yatırımın toplu açılış törenine katıldı. Mevlana Meydanı’nda tarihi bir kalabalığın katıldığı törene Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Recep Akdağ, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Eski Başbakan AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir belediye Başkanı Tahir Akyürek, milletvekilleri, belediye başkanları ve protokol mensupları katıldı.
“KONYA BİZİ BU YOLDA HİÇ YALNIZ BIRAKMADI”
Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 aylık bir aranın ardından bir kez daha Konyalılarla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “16 Nisan halk oylamasında yüzde 73’lük oranıyla büyük, güçlü Türkiye mücadelemize destek veren Konyalı kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bu yolda bizi hiç yanlış bırakmadınız. Bu yolda hep birlikte yürüdük. Şimdi önümüzde yeni bir hedef var. 2019 seçimlerinde de Konya’dan tüm Türkiye’ye örnek olacak bir netice bekliyorum. Bunun için hep birlikte çalışmamız gerekiyor. Türkiye’nin Güney sınırlarından ekonomisine kadar her taraftan kuşatılmaya çalışıldığı bir dönemde üzerimizde oynanan oyunları ancak bu şekilde bozabiliriz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Olacağız ki o senaryoları yıkıp atabilelim. Bunu Çanakkale’de yaptık, Kurtuluş Savaşı’nda yaptık, 15 Temmuz’da yaptık, inşallah önümüzdeki süreçte de aynı irade, aynı kararlılık ve cesareti ortaya koyarak ülkemizi aydınlık geleceğe hep birlikte taşıyacağız. Hep birlikte tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bizi bölemeyecekler. Bizi parçalayamayacaklar ve dünyaya Türk’ün inşallah şanını çok daha güçlü kılarak bildireceğiz, duyuracağız” diye konuştu.
“YATIRIMLARI KESİNTİSİZ SÜRDÜRÜYORUZ”
Konya’da tamamlanan yaklaşık 1.5 milyar liralık yatırımın açılışını yaptıklarını ifade ederek, “Konyamıza, memleketimize hayırlı olsun. Bakanlıklarımız Konya’yı bu yatırımlarla şenlendirir de belediyelerimiz durur mu? Onlar da koşturuyor. Pek çok yatırımı hayata geçirdiler. Büyükşehir Belediyemizin 513 milyonluk yatırımlarını da hayata geçiriyoruz. Belediyelerimiz birbirleriyle yarışıyor. Çünkü Konya’ya bunlar yakışır. Konya bir çekim alanı oluşturduğuna göre, dünyanın değişik yerlerinden Konya’yı sürekli olarak ziyarete gelenler herhalde boşuna gelmiyor. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Konya’yı geleceğe hazırlamak için yaptığımız yatırımları kesintisiz bir şekilde sürdürüyoruz. Sadece Mavi Tünel bile bu konusunda ne gibi adım attığımızın bir göstergesidir. Geçtiğimiz 15 yılda Türkiye’de olduğu gibi Konya’yı da nereden nerede getirdiğimizin sizler şahidisiniz. İnşallah hem bakanlıklarımız hem de belediyelerimiz 2023 Türkiyesi için proje üretmeye ve hayata geçirmeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanı olarak bu konuların takipçisi olacağımı bilmenizi isterim” dedi.
“MİLLETÇE KOŞUYORUZ”
Türk milletinin yeniden gücünün farkına varmış olmasından birilerinin adeta kudurmuş durumda olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Türkiye artık gücünün, yapabileceklerinin bilincindedir. Türk milleti yüzlerce milyon kardeşi ile yeniden kurulan dünyada hak ettiği yeri almanın kararlılığı içindedir. Kadınıyla erkeğiyle bu kararlılığı ortaya koymamız lazım. 2023 hedeflerimize ulaşmamıza kim engel olabilir? Çalışıyoruz, koşuyoruz. Milletçe koşuyoruz. Türkiye kendisine yeni bir gelecek inşa ediyor. 2023 Türkiye bu geleceğin ilk adımıdır. İnşallah onu gençlerimiz, çocuklarımız tarafından hayata geçirilecek olan 2053, 2071 izleyecek.”
“KONYA HEP ÖNCÜ ŞEHİR OLDU”
Konya’nın tarih boyunca hep kurucu şehir ve öncü şehir olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önümüzdeki bu kritik dönemde de Konyalılar olarak ilk saflarda yer almaya var mısınız? Konya bir kez daha kurucu şehir olarak Büyük Türkiye’nin inşasında önemli bir rol oynamaya hazır mı? Bu milletin hizmetkarı olmak bizler için iftihar vesilesidir. Allah'ın izniyle Türkiye’nin de Türk milletinin de sırtını kimse yere getiremez” dedi.
“KONYA HER ZAMAN DAVAMIZA OMUZ VERDİ”
Başbakan Binali Yıldırım, bedeli 1 milyar 400 milyon lira olan 50 adet projenin açılışı için Konya’da olduklarını belirterek, “Konya her zaman bizim davamıza omuz verdi. Bu kutlu yürüyüş, bu gelenek Konya’ya çok şey borçludur. Liderimiz Cumhurbaşkanımız yola çıkarken AK Parti siyasetini başlattıktan sonra bu harekete ilk önce bağrını açan Konya’dır, Konyalılardır. Her zaman yanımızda oldunuz. 16 Nisan halk oylamışında Konya yüzde 73 destekle güçlü bir şekilde evet dedi. 15 Temmuz gecesi bu meydanda alçak FETO darbesine karşı büyük bir imanla kadın erkek, genç yaşlı meydana indiniz, demokrasi nöbetlerinde ‘Türk Milleti kabul etmez illeti’ dediniz. Allah hepinizden razı olsun. Konya’yı geleceğin marka şehirlerinden biri yapmak için 15 yıldır durmadan çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Konya bizim baş tacımız. 15 yılda Konya’ya 40 milyar lira yatırım yaptık. Bugüne kadar Konyamıza, ülkemize nasıl hizmetler yaptıysak bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” dedi.
“KONYA, SİYASETİMİZİN OMURGASIDIR”
Türkiye Cumhuriyeti 26. Başbakanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu,“Konya, siyasetimizin omurgasıdır. Hem Türkiye siyasetinin hem de dünyaya verdiğimiz bütün mesajların merkezidir. Her türlü hizmeti en iyi şekilde hak etmektedir. Bu yatırımların hayata geçmesi için gayret sarf eden başta Cumhurbaşkanımız olmaz üzere bütün arkadaşlarıma Konya adına teşekkür ediyorum. Konya her zaman bu davanın başkentidir ve başkenti olmaya devam edecektir. Açılışı yapılan hizmetlerin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
“KONYA ÇOK BÜYÜK GELİŞİM GÖSTERDİ”
Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya’nın son 15 yılda her alanda büyük bir atılım içine girdiğini ve büyük gelişme gösterdiğini belirterek, “2023 hedeflerine ulaşabilmesi, ülkemizin ve Konya’mızın kalkınması, insanlarımızın daha iyi hayat şartlarına kavuşması için hep birlikte var gücümüzle çalışarak sizlere ve aziz milletimize layık olma gayreti içindeyiz” ifadelerini kullandı.
“YANINIZDA OLDUK, YANINIZDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Türkiye Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de “Konya’ya hizmeti ibadet telakki ediyoruz diyen, Konyamızın bütün eserlerinde imzası bulunan Sayın Cumhurbaşkanım, bugüne kadar Konyamıza her defasında eserlerle geldiniz. Bugün de onlarca esirin açılışını yapacağız. Bütün kuruluşlarımızla birlikte Büyükşehir Belediyemizin ve ilçe belediyelerimizin 700 milyon liralık eserlerinin de açılışını yapıyoruz. Bu meydanın açılışını siz yaptınız. Sonra bu meydan aynı zamanda milli irade meydanı haline eldi. 15 Temmuz FETO ihanetinden sonra bu meydan haftalarca Konyalı hemşerilerimiz tarafından milli iradeye, demokrasiye, Cumhurbaşkanımıza destek için sabahlara kadar doldu taştı. 2023, 2053, 2071 hedeflerinizde Konyalılar olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yanınızda olduğumuzu, destekçiniz olduğumuzu, ilk yapılacak seçimlerde de hep birlikte bu duruşu göstereceğimizi bu vesileyle bir defa daha belirtiyorum” dedi.
YATIRIMLARIN AÇILIŞI YAPILDI
Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve protokol mensupları ile birlikte kurdele keserek, içinde Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait 513 milyon liralık yatırımın da bulunduğu çok sayıdaki kurum ve kuruluşun 1.4 milyar lira tutarındaki yatırımların toplu açılışını gerçekleştirdi. Törende Büyükşehir Belediyesi’nin Ecdat Bahçesi - Kalehan, ilçelerde tamamlanan prestij caddeler, mahalle yolları, içme suyu, kanalizasyon, sondaj kuyusu ve su deposu yatırımlarının resmi açılışları yapıldı. CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BÜYÜKŞEHİR’DE Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, programı kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi’ni de ziyaret ederek, Türkiye Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’ten çalışmalar hakkında bilgi aldı.