CHP İlçe Kongresine, CHP Konya İl Başkan V. Yaşar Narin, İl Başkan Yrd. Adem Büker ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Meram CHP İlçe Başkanı Saim Sezer,Ereğli CHP İlçe Başkanı Bülent Ecevit Tatlıdil, Çumra CHP İlçe Başkanı Ramazan Kılınç, Emirgazi CHP İlçe Başkanı Sezer Kocaman, Karapınar CHP İlçe Başkanı Mustafa Yazgan ve Parti Yönetim Kurulu Üyeleri, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Zengin ve Y.K.Üyeleri, Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner, Şoförler Odası Başkanı Yaşar Bozu, Merkez Sulama Koop Başkanı İsmet Çorakçı, CHP Belediye Meclis Üyeleri Ayhan Karaaslan, Emin Çenesiz, Konyada ki Karapınarlılar Dernek Başkan V. Mustafa Yaylacı, Karapınar Muhtarlar Derneği Başkanı Fahri Sağlık, CHP Konya İl Başkan Adayları Av. Tarkan Büyükoktar, Konya Emekliler Derneği Başkanı Gülhan Çağlar, Karapınarlı CHP üyeleri, misafirler ve basın mensupları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Mustafa Yazgan şunları söyledi, CHP Karapınar İlçe Kongresine hepiniz hoş geldiniz. İlçe Kongremizin İlçemize, Ülkemize, Partimize hayırlı olmasını diliyorum. Aralık 2015 tarihinde genel seçimlerin ardından yapılan ilçe kongresi ile göreve getirdiğiniz yönetim kurulumuz; bu güne kadar geçen 2 yıllık sürede, sizleri ve partimizi layıkı ile temsil etme noktasında üzerine düşen görevleri yapmaya çalışmıştır. Çalışma dönemimiz içerisinde en önemli faaliyet, sizlerinde bildiği gibi 16 Nisan 2017 günü yapılan Anayasa Referandumu olmuştur. Mevcut hükümetin eşit propaganda koşullarında yapmadığı, devletin her türlü imkânlarını kullanarak ve halkımızı baskılayarak normal olmayan seçim koşullarında yaptığı referandumda; Karapınar ilçesinde, Konya İl ortalamasının üzerinde % 35 hayır oyu alınmıştır. Elbette bu sonuç bizim açımızdan tatmin edici olmamıştır. Ama referandum çalışmalarında ilçe genelinde parti teşkilatı olarak bütün mahalle ve köylerde propaganda faaliyetlerimizi yürüttüğümüzü söyleyebiliriz. Bizler, Başkan ve yönetim kurulu üyeleri olarak partimizi her türlü resmi ve dini bayramlarda, ilçede kamu kurum ve kuruluşlarının yapmış olduğu etkinliklerde temsil ettik. Halkımızın acılarını paylaştık, sevinçlerine ortak olduk. Cenaze, taziye, düğün, nişan törenlerinde bizzat katılarak partimizi temsil ettik. Tekrar ilçe kongremizin hayırlı olması dileklerimi sunar, yeni seçilecek arkadaşlarımıza başarılar temenni ediyor, kongremize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.”dedi

Divan heyetine Av. Fatih Aslantaş, Üyelikleri Ahmet Taşçı, İlter Çorakçı oy birliği ile seçildiler. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı hep birlikte okundu. İlçe Yönetim Kurulu Başkanı, İlçe Y.Kurulu ve İl Delegesi seçimlerinin şeklinin belirlenmesi ve adayların dilekçelerinin alınması oy birliği ile kararlaştırıldı.

Yönetim Kurulu Faaliyet raporu okundu, Gelir-Giderler okundu, taslak bütçe okundu. Okunan raporlar görüşüldü, ayrı ayrı oylanarak raporlar oy birliği ile kabul edildi. Katılımcılar konuşmalarını tek tek söz alarak CHP ile ilgili görüş ve önerilerini belirterek, Kongrenin ülkemize, Karapınar’a ve CHP’ye hayırlı olması temennisinde bulunarak, şimdiye kadar görevlerini en iyi şekilde yerine getiren Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yazgan ve üyelerine teşekkür ettiler.

Dilek ve temenniler ile, seçime geçildi, İlçe Seçim Kurulu Müdürü ve Sandık Kurulu Başkanı Mehmet Emir, Sandık Kurulu Üyeleri Yasin Güngör ve Beyti Tüysüz denetiminde yapılan seçim sonucunda; CHP İlçe Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine; İlçe Başkanı Mustafa Yazgan, Barış Emre Aydınbelge, Servet Balıkçı, İbrahim Korkutan, Nazım Kurtuluş, Rafet Sezer, Mahir Sözen, İbrahim Uğur, Lütfi Ünal, Turgay Yaman, Yusuf Yeşildağ (İbrahim oğlu), Harun Yılmaz, Sefa Yükseler, İl Delege Adayları; Şeref Çiçek, İlter Çorakçı, Şeref İnci, Mustafa İşleker, Ayhan Karaaslan, Nazım Kurtuluş, Ahmet Sezer, Ahmet Taşçı, Rafet Toy, Ulvi Uzunöz, Cuma Yaman, İsmail Yazar, Mustafa Yazgan, Mithat Yazgan, Harun Yılmaz, Sefa Yükseler seçildiler.