Kocabaş MHP Karapınar İlçe Teşkilatı hizmet odaklı düşünmemiş ve siyasi parti olma dışında kişilerin partisi konuma getirilmiştir. Bu gerekçeyle MHP Hotamış Belde Meclis Üyeliğinden ve parti üyeliğinden istifa ettiğini söyledi.  
Koçaklar Otel Restoranında Ziraat Müh. Yusuf Zengin tarafından verilen yemekte Kocabaş’a hoş geldin diyen Karapınar Ak Parti İlçe Teşkilatı ve Belediye Meclis üyeleri, Kocabaş’ın Ak Parti kanadına geçmekle isabetli bir karar verdiğini söylediler.
Açılış konuşmasını AK Parti Karapınar İlçe Teşkilat Başkanı Nadi Tartan yaparken, Tartan her geçen gün güçlendiklerini ve kadrolarını en iyi şekilde oluşturmak için azami gayreti gösterdiklerini söyledi.
Kocabaş’a hoş geldin konuşması yapan AK Parti Karapınar Belediye Başkan Adayı Mehmet Yaka ise, “Meclis üyelerimizi oluştururken teknik bir kadro oluşturduk. İlçemizin Mimari, konutsal ve ekonomik anlamdaki sorunlarının çözümü ve kaliteli hizmet sunmak adına bu konularda uzman arkadaşları kadromuza dâhil ettik. Karapınar daha modern, daha ferah ve daha estetik bir şehir olacak Allah’ın izniyle” dedi.