Karapınar'da ilk olarak Karapınar Ziraat Odası'nı ziyaret eden Mhp Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ve TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, burada Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları, Siyasi Parti Temsilcileri  ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla bir görüşme gerçekleştirdi. Anayasa Değişikliği Paketi içindeki maddeleri değerlendirerek neden '' Hayır'' dediklerini ve denilmesi gerektiğini anlatan Halaçoğlu ve Feyzioğlu, yürüttükleri '' Hayır '' kampanyasıyla ilgili bilgiler verdiler.

Halaçoğlu ve Feyzioğlu buradan ayrılarak Karapınar esnafının iş yerlerini ziyaret ederek vatandaşlarla birebir görüşüp  kısa sohbetler gerçekleştirdiler.  Halaçoğlu yaptığı sohbetlerde Karapınar'ın Osmanlı Devletindeki durumunu ve önemini anlattı. Karapınar'ın o dönemde önemli atların yetişdiği bir belde olduğundan bahseden Halaçoğlu, Halkın büyük teveccühüyle karşılaştı.

Halaçoğlu ve Feyzioğlu daha sonra çok sayıda vatandaşın katıldığı bir özel işletmede Anayasa Değişikliği'ni konu alan bir konferans gerçekleştirdi. Referandumda oylanacak Anayasa Değişiklik paketinin içeriğini katılan vatandaşlara anlatarak maddeler hakkında bilgiler verdiler . Öncelikle sözü alan   TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Yeni Anayasa Paketinin içeriğindeki maddeleri eleştirerek demokrasiye aykırı olan yanlarından bahsetti.  Bu değişikliğin  Türkiye'nin hayrına olmayacağını söyleyen Fevzioğlu şunları söyledi: '' Cumhurbaşkanı Partisininde Genel Başkanı olacak, Cumhurbaşkanı sıfatıyla atama yaptıktan sonra Partisinin Genel Başkanı olarak parlementerleri  belirleyecek.  Hakimleri ve Savcıları kendi atayacak, İl İlçe başkanlarına karar verecek. Yani hem yargıyı hem parlementoyu kendi tayin edecek. Bu hiç bir yerde görülmemiş vahim bir durumdur. Buna Hayır diyoruz, diyeceğiz '' dedi.

Mhp'li Yusuf Halaçoğlu ise konuşmasında, Hiç bir Türk Devletinde böylesi yapılması istenilen bir yönetim şeklinin olmadığını ve bu yapılmak istenenin demokrasiye aykırı olduğunu, anlatarak niyetimiz hayır, inşallah hayır olacak, dedi.

Halaçoğlu ve Feyzioğlu konferans bitimi bir sonraki programları için Konya'nın Ereğli ilçesine geçtiler.