Karapınar İlçe Jandarma Komutanlığınca; Jandarmanın 175'nci Kuruluş Yıldönümü etkinliklerine;
Bölge Komutanı Tuğgeneral Güray Alpar, Konya İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Emin Dursun, Jandarma İl Komutan Yrd. Jandarma Yarbay Ümit Fidan ile Komutanların aileleri, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Belediye Başkan Yrd. Emre Özsoy ve Belediye Meclis Üyeleri, Ticaret Borsası Başkanı Nazım Sezer, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Kemal Sözen, Ziraat Odası Başkanı Hikmet Bozaklı, Nakliyeciler ve Taşıyıcılar Koop. Başkanı Mehmet Çorakçı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı Genel Sekreteri Nevzat Soran ile kuruluşların bazı yönetim kurulu üyeleri, Karapınar Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanlığında görevli rütbeli subaylar ve eşleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü personelleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri Kini ve Şube Müdürleri Sami Sağdıç ve Nizamettin Tezcan, İlçe Müftüsü Hüseyin Gün, İlçe Tarım Müdürü Tayfun Gökçe, Malmüdürü Zeki Kaplan, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler, şehit aileleri ile çok sayıda Karapınarlı vatandaşlar aileleri ile katıldı.
Sabah saatlerinde Karapınar Jandarma Komutanlığı önünde toplanan katılımcılar, araçlarla Meke Gölü'ne geldi. Mustafa Şener Ortaokulu Beden Eğitim Öğretmeni Ercan Özel'in sunuculuğunda Bir Dakikalık Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda, Meke Gölü'nün oluşumu hakkında katılımcılara bilgiler verildi.
Meke Gölü çevresine Jandarma hatıra ormanı içerisine 6 adet direk üzerinde 30 adet kuş yuvası bırakan katılımcılara kuş yuvalarının faydaları ile ilgili bilgi verildi ve daha sonra toplu halde katılımcılar  Meke gölünden Acıgöl'e kadar 4 kilometrelik doğa yürüyüşü gerçekleştirdiler.
Acıgöl'e topluca gelindi ve Sunucu Beden Eğitim Öğretmeni Ercan Özel tarafından Acıgöl hakkında katılımcılara bilgi verildi.
Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Güray Alpar konuşmasında şunları söyledi " Bugün burada Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 175. Yıl dönümü nedeniyle İlçe Jandarma Komutanlığınca düzenlenen etkinliğe ailelerimizle gelmiş bulunmaktayız. Karapınar doğasıyla, gölleri ile doğal güzelliklere haiz bir yerdir. Bu tür etkinlikler ilçenin tanıtımına da katkı verecektir. Bu etkinlikte emeği geçen herkesi kutluyorum diyen Alpar, , yaşam adına yürüyüş ve sporun önemli olduğunu kaydetti. Doğada bulunan değerlerin insan yaşamına destek sağladığını ifade eden Alpar, Karapınar da doğası farklı ve zengin bir olan yer. Göllerimiz doğanın bir parçası durumunda. Bizler kuruluş yıl dönümü etkinlikleriyle vatandaşlarımızla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.
Konya İl Jandarma Komutanı J.Kd. Albay Emin Dursun konuşmasında " Karapınar'da böylesine güzel bir etkinlik düzenlenmesinden dolayı emeği geçenleri kutluyorum. Jandarma hatıra ormanı içerisine kuş yuvaları kondu. Bu bölgedeki kuşlar yuvalarını çalı içlerine ve ağaçların üzerine yapmaktadır. Jandarma ormanının öyle tahmin ediyoruz ki 5-6 yıl içerisinde daha da yükselerek dıoğal kuş yuvalarına ev sahipliği yapması beklenmektedir. Karapınar doğal güzellikleri olan bir ilçe görünümündedir. Eşimle birlikte bu etkinliğe katılmaktan dolayı mutluyum. Bu etkinliğe Karapınarlıların gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum"dedi
Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, yaptığı açıklamada, bu tür faaliyetlerin ilçenin tanıtımı açısında çok önemli olduğunu belirterek, bu etkinliği hazırlayan İlçe Jandarma Komutanlığına ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ayrıca Konya'dan eşleri ile gelen Komutanlarımıza da hoş geldiniz diyerek, bu tür faaliyetleri desteklediklerini ifade eden Yaka, "Jandarmanın yaptığı bu faaliyet asker vatandaş kaynaşmasını da sağlamış olacak" dedi.
Karapınar Ticaret Borsası Başkanı Nazım Sezer kısa selamlama konuşmasında Karapınar'da bu tür etkinliklerin çok faydalı olduğunu, ilçenin doğal güzelliklerinin tanıtımına da çok faydasının olacağını, Karapınar'ın gölleri ve obrukları ile doğa harikası yerler içerisinde olduğunu"söyledi
Şiir yarışmasında dereceye giren Öğrencilerden Cumhuriyet Ortaokulu 7-C ve 7-B sınıfından Sümeyye Kartoğlu ile Emine Kolay ve Fevzipaşa Ortaokulu 6-B sınıfından Müşerref Aktürk'e ödülleri Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Güray Alpar tarafından tebrik edilerek verildi.
Resim yarışmasında dereceye giren Cumhuriyet Ortaokulu 7-A ve 5-B sınıfı öğrencilerinden Beyza Balıkçı, Esma Bütün, İsmet Büyükyaylacı İlkokulundan 4-A sınıfı öğrencisi Rahime Nur Zengin'e ödülleri Belediye Başkanı Mehmet Yaka tarafından tebrik edilerek verildi.
Kompozisyon yarışmasında Cumhuriyet Ortaokulu 8-C sınıf öğrencisi Keda Bakış'a ödülü İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Emin Dursun tarafından tebrik edilerek verildi.
75. Yıl Ortaokulu Öğrencileri, Beden Eğitim Öğretmenleri İbrahim Özkan yönetiminde Burdur yöresi Halk oyunları ve horon gösterilerini sundular. 
Narkotik uzman köpeği ve patlayıcı uzman köpeği'nin gösterisi, Motor Timinin gösterisi, yamaç paraşütcülerinden Veysel Arısoy, Aşkım Ateş ve Ferhat Babacan'ın uçuş gösterileri.
İlçe Jandarma Komutanlığınca dağıtılan uçurtmaların çocuklar tarafından aileleri ile birlikte uçurtmaların havalarda süzülmesi ile ayrı bir güzellik oluşturuldu.
Etkinlikte  katılımcılara saç böreği, sıkma, etli pilav, tatlı, ayran yemek ikramı ve İlçe Müftüsü Hüseyin Gün tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti, aziz şehitlerimiz için dualar ile program sona erdi.