Ecz. Faruk Sonkaya adaylığını açıklarken, “Ülkemiz, oldukça karanlık bir dönemden geçmektedir. Maalesef ülkemiz 13 yıllık AKP döneminde,adaletin yerlerde süründüğü, yolsuzluklarının,  hukuksuzlukların, haksız uygulamaların oldukça çok olduğu bir ülke haline getirilmiştir. 7Haziran 2015 günü gerçekleştirilecek genel seçimlerde, gözümü açtığımdan beri bir ferdi olmaktan gurur duyduğum, davasını Türk Milletine ve Devletine hizmet olarak belirlemiş ve vatan sevdasını canıyla, kanıyla ispat etmiş şerefli insanların ocağı, Milliyetçi Hareket Partisi’nden Konya milletvekili aday adayı olmak üzere yola çıktım. Necip Milletimizin kantarı elindedir en doğru kararı 7 Haziranda vereceklerdir. Allah yar ve yardımcımız olsun.” Diyerek adaylığımı açıkladı.

ÖZGEÇMİŞ

 

   02/01/1970 Konya ili Karapınar İlçesinde doğdum.İlk,orta,lise tahsilimi Karapınar’da tamamladım.1987 yılında başladığım Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesini 1991 yılında bitirdi.

       Nisan 1992 tarihine kadar  bir ecza deposunda mesul müdürlük yaptım.Nisan 1992 tarihinden sonra askere giderek kısa dönem askerliğimi tamamladı.

       Kasım 1992 tarihinde ilçemde kendi eczanemi açtım.Temmuz 2008 tarihinde  5. Bölge Konya Eczacılar Odası Karapınar  İlçe Temsilciliğine getirildi.

       2008 Yılından bu yana İlçe İnsan Hakları Kurulu Üyesiyi

       Ayrıca hobi olarak çiftçilikle uğraşmakta.

  

      Siyasi yaşantısı ise şöyledir;

    1998-1999 yıllarında  Karapınar Mhp İlçe Teşkilat Başkan Yardımcılığı

    1999 Mahalli İdareler Seçimlerinde Mhp Belediye Meclis Üye Adaylığı

    2000 Yılında Karapınar Mhp İlçe Teşkilat Başkanlığı

    2004 Mahalli İdareler Seçimlerinde Mhp Belediye Meclis Üye Adaylığı

    2007 Yılı Genel Seçimlerinde  23.Dönem Milletvekilliği Aday Adaylığı

    2009 Mahalli İdareler  Seçimlerinde Belediye Başkan Aday Adaylığı

    2011 Yılı Genel Seçimlerinde 24. Dönem Milletvekilliği Adaylığı

       Halen ilçemde eczanemi işletmekte.

       Evliyim ve iki çocuk babasıyım.Orta derecede  İngilizce bilmekte.