CHP İlçe Kongresine CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Eski CHP Milletvekili Atilla Kart, CHP İl Başkanı Bekir Yetiştirici ile İl Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Karapınar İlçe Başkanı Mustafa Yazgan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Konya CHP Kadın Kolları Başkanı Gülizar İndibi, Çumra İlçe Başkanı Ramazan Kılıç, Gençlik Kolları Başkanı Genç Osman Killik, Derbent İlçe Başkanı Hüseyin Bardakçı, CHP İl Başkan Adayları, Eski B.Şehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Işık, CHP Konya İl Yönetim Kurulu Üyesi ve CHP Karapınar Belediye Meclis Üyesi Ayhan Karaaslan, Eski Karapınar Belediye Başkan Adayı Ahmet Sezer, CHP’li partililer ve hazurun katıldı.

Bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Duvan Başkanlığına Ahmet Sezer, Bşk. Yrd. Asım Karabacak, Yazman Üyeliğe Mustafa Boztaş oy birliği ile seçildiler.

Açılış Konuşmasını yapan CHP Karapınar İlçe Başkanı Mustafa Yazgan katılımcıları selamladıktan sonra şunları söyledi,” İlçe Olağan Kongresi 11 Mart 2012 tarihinde yapılmış ve benim başkanlığımda ilçe yönetimi oluşturulmuştur. CHP İlçe teşkilatımız 30 Mart 2014 tarihinde yapılan mahalli idareler seçimine katılmış, mahalle ve köylerimizde seçim çalışmaları yürütülmüştür. Ancak başarılı bir sonuç alınamamıştır. Yerel seçimlerin ardından ise Cumhurbaşkanlığı seçiminde de örgütümüz seçim çalışmalarını aralıksız sürdürdü. 7 Haziran 2015 genel seçimleri için partimizin aldığı karar doğrultusunda 29 Mart 2015 tarihinde Milletvekili aday sıralamasını oluşturmak için ön seçim yaptık. Bu ön seçim parti içi demokrasi açısından son derece önemliydi. Milletvekili sıralaması belli olduktan sonra seçilen adaylarla ilçemizde seçim çalışmaları devam etti. 7 Haziran seçimleri ülkemiz için bir eşik olmuş, ancak koalisyon hükümeti kurulamamıştır. Bu nedenle seçimlerin 1 Kasım 2015 tarihinde yeniden yapılması kararı çıktı. Seçim çalışmalarına kaldığımız yerden tekrar başladık. Mümkün olduğu kadar herkese ulaşmaya çalıştık. Ancak yine de Konya’dan CHP bir milletvekili çıkardı. Kongreler takvimine 1 Kasım seçimleri nedeniyle ara verilmiş 3 Kasım’dan sonra kongre takvimi tekrar işlemeye başladı. Kongre takvimine uygun olarak 06 Aralık 2015 tarihinde CHP Olağan İlçe Kongresinin yapılması kararı alındı. 06 Aralık Olağan İlçe Kongremizin partimize, ilçemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”dedi

Gündemde bulunan Yönetim Kurulu Çalışma ve hesap raporu ayrı ayrı okundu ve oy birliği ile Kabul edildi.

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Eski CHP Milletvekili Atilla Kart, CHP İl Başkanı ve İl Başkan Adaylarıın konuşmaları yaptılar. Seçime geçildi. Blok Liste teklifi oy birliği ile Kabul edildi.

CHP İlçe Olağan Kongresi Sandık Kurulu Başkanı Yasin Güngör, Adliye Personelleri İrfan Ayhan ve Şükrü Emir nezaretinde 92 delege oylarını kullandılar. Saat 17.00 Açılan Sandıktan

İlçe Başkan Adayı Mustafa Yazgan (Mehmet Oğlu-1973 Doğumlu) listesinden İlçe Yönetim Kurulu Asil Üyeliklere; Ömer Aktaş, Şeref Çiçek, Lokman Çoban, Şeref İnci, Haydar Karabacak, Nazım Kurtuluş, Rafet Sezer, Mahir Sözen, İbrahim Uğur, İsmail Yazar, İbrahim Yılmaz, Sefa Yükseler seçildiler. İlçe Yönetim Kurulu Yedek Üyeliklerine Rasıh Yazgan, Kuddusi Kocabaş, Servet Balıkçı, Şahin Özdinç, Muammer Koç, İlter Çorakçı, Mevlüt Uzun, Salih Bilici, Selahattin Gülmüş, Soner Boztaş, Kamil Özkürkçü, Murat Ümit seçildiler.

İl Kongre Delege Adayları ise Servet Balıkçı, Erol Çorakçı, İsmet Çorakçı, Recep İlhan, Mustafa İşleker, Ayhan Karaaslan, Osman Karabacak, Kuddusi Kocabaş, Muammer Koç, Ahmet Sezer, Leyla Suvatçı, Rafet Toy, Ulvi Uzunöz, Cuma Yaman, Midhat Yazgan, Mehmet oğlu 1973 Doğ. Mustafa Yazgan, Halil İbrahim Yılmaz seçildiler.

CHP Karapınar İlçe Kongresi başarılı bir şekilde sona erdi.