Karapınar Turgut Özal Kafe salonunda gerçekleştirilen Kongreye CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, Milletvekili Abdüllatif Şener, Karapınar İlçe Başkanı Ahmet Sezer, CHP Parti Meclisi Üyesi Bülent Ecevit Tatlıdil, YDK Üyesi Gülsüm Filorinalı, Önceki Dönem Konya Milletvekillerinden Hüsnü Bozkurt, Atilla Kart, İl Kadın Kolları Başkanı Şerife Tunç, İlçe başkanları, gençlik kolları, delegeler, İyi Parti Karapınar İlçe Başkanı Haluk Çağıran ve partililer katıldı.

Kongre Divan Başkanlığını 31 Mart'ta CHP Karapınar Belediye Başkan Adayı olan Kamil Bülbül Okuyucu'nun yaptığı kongrenin açılış konuşmasını yapan CHP Karapınar İlçe Başkanı Ahmet Sezer, "Bugün CHP'ye girişimin 50. yılıdır. O günden beri mücadelemi sürdürüyorum. Helal olsun CHP'ye verdiğim emeklere. Ülkemizin gidişatı iyi değildir. Ülkemize, çocuklarımıza ve geleceğimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Veda ediyorum ama birlikte çalışmaya ve mücadeleye devam edeceğiz. İlçe başkanlığı görevine talip olan Haydar Karabacak ve arkadaşlarıma güveniyorum. Birlikte partimizi iktidara taşıyacağız" dedi.
CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş konuşmasında bütünleşmek zorundayız diyerek, "Partimizi bütünleştirmek zorundayız. Biz partinin sahibi değil, hizmetkârıyız. Partimizin gerçek sahibi üyelerimiz ve partililerdir. 31 Mart seçimlerinde belediye başkan adayımız zikretti. Çalışanlar ve çalışmayanlar bellidir. Partimiz gençleşiyor. Gençleşmeye de devam edecektir. Gücümüzün kaynağı partimiz CHP, üyeleri, il ve ilçe yönetimleridir. Karapınar'ın su ve obruk sorunlarıyla ilgili çalışmalar yaptık. Genel merkezimize ilettik. Karapınar'ın sorunlarının takipçisi olmaya devam ediyoruz. Ben oluyum ve kendimi parlatayım anlayışından kurtulmalıyız. 31 Mart Yerel seçimlerinde Karapınar'da çok ciddi bir başarı sağladık. Gelecek dönem seçimlerinde Karapınar'da belediye kazanacağız. Karapınar ilçe Başkanlığına seçilen Haydar Karabacak ve yönetim kurulundaki arkadaşlara başarılar diliyorum" diye konuştu. 
CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener konuşmasında kendi sorunlarıyla ülkeyi yoran bir iktidar var diyerek, "Kendi sorunlarıyla ülkeyi yoran iktidar gidicidir.  Bir aile ekonomisi kurmuştur. Ülkenin bütün kaynaklarını yok ediyor. Bütün sektörler zor durumda. Karapınar tarım ve hayvancılıkla uğraşıyor. İktidarın ithalat politikalarıyla tarım ve hayvancılık yok ediyor. Böyle bir tarım ve hayvancılık politikası olamaz.  İşsizlik yükselmiştir. Gençlerimiz büyük oranda işsizdir. Artık bu hükümetin vadedeceği hiçbir şey kalmamıştır. Üretmeden, halkımızı yaşatamazsınız.  İş veremezseniz ve rekabet gücüne de uluşamazsınız. Ülkenin geleceğini de planlayamazsınız. Böyle bir anlayış vardır. Bu hükümetin sıkıntıları sadece ekonomi değil, dış politikada da ülkemiz bir felakete götürülüyor. Bizim yapacağımız Atatürk'ün dediği gibi, 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' olmalıdır. Bu direktiften ve anlayıştan hiç taviz vermemeliyiz. Ülkemizin kötü gidişatı karşısında insanımızı seveceğiz. Onlarla bir olacağız ülkemizin sorunlarını anlatacağız. Birlikte partimizi iktidara taşıyacağız. Karapınar ilçe kongremizde başkan seçilecek olan Haydar Karabacak ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımıza başaralar diliyorum" şeklinde konuştu.   
Bir önceki dönem CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt CHP Konya İl Başkanlığına adaylığını açıklayarak, "Karapınar'ın bende özel bir yeri vardır. 31 Mart Yerel seçimlerindeki Karapınar ve Kuludaki coşkunun ışığının diğer ilçelerimize yayılacağının burada görmekten mutluyum. CHP'li olmak Ahlaklı, dürüst ve haram lokmayı boğazından geçirmemektir. Küresel emperyalizmin karşısında siyaset yapıp, mücadele etmektir. İnşallah iktidar olacağız. Karapınar'da CHP Konya il başkanlığına aday olduğumu açıklıyorum. Karapınar'da yönetime gelecek olan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum."
Daha sonra CHP Parti Meclisi Üyesi Bülent Ecevit Tatlıdil, YDK Üyesi Gülsüm Filorinalı, Bir önceki Dönem Konya Milletvekili Atilla Kart, İl Kadın Kolları Başkanı Şerife Tunç ve CHP Konya İl Başkanı Adaylarından Saim Sezen'in konuşmalarının ardından seçime geçildi.

Tek listeyle yapılan seçim sonucu CHP Karapınar İlçe Başkanlığına Haydar Karabacak seçildi.