SORUNLARI DİYALOG İLE ÇÖZMELİYİZ

Ülkenin en sıcak gündem başlığı olan Kuzey Irak’ta yapılan referandum ile ilgili konuşan KOR, bölgeye yönelik yapılan dış müdahalelerin hiç birinin bu topraklara ve insanlarına huzur getirmeyeceğini kaydetti. Bölgede ülkelerinin bir araya gelerek yaşanan sorunları diyalog ile çözmekten başka bir yolun olmadığını belirtenKOR, “Türkiye, İran, Irak ve Suriye olarak bu dört ülke bir araya gelip ülkelerinde yaşayan Kürt vatandaşların sorununu oturup çözmeli. Eğer bunu biz kendi elimiz ile yaparsak huzur ve barışa kavuşuruz. Diğer türlü sorunun çözümü dışarıya bırakılırsa sorunlar daha da büyür.”

ÇİFTÇİNİN KARA GÜN DOSTU KALMADI                                                                                                             

Konya’mızın ciddi bir oranda tarım ve hayvancılık şehri ve potansiyeli olduğunu ancak uygulanan yanlış politikalar nedeni bu potansiyelin yok edildiğine dikkat çeken KOR, “Bu bölge sadece Türkiye’yi değil, eğer gerekli altyapı tamamlanırsa Irak, Suriye, Suudi Arabistan´ı dâhil herkesi besleyecek imkâna sahiptir. Ama ekonomik politikalar bunu dikkate almıyor” şeklinde konuştu.

“Çiftçinin sorunları görmezden geliniyor. Yüksek girdilerin altında çiftçinin beli bükülüyor. Yatlara vergisiz mazot verilirken çiftçiye böyle bir uygulama yok. Hasat zamanı geldiğinde ürününü elinden çıkaramayan çiftçi hiç fiyatlarına ürününü elinden çıkarmak zorunda kalıyor. Çiftçi neden böyle zor durumda peki? Çünkü çiftçiyi sahiplenen kurumlarımızın hepsini elimizden çıkardık. Yine buradan söylüyoruz artık bu dönemde çiftçinin kara gün dostu kalmadı. Maalesef Konya’mız için de durum bundan çok farklı değil. Konya çiftçisinin de güncel hadiselerden sonra yüzünün güldüğünü söylemek mümkün gözükmüyor. Görüştüğümüz çiftçi kardeşlerimizin hepsi aynı dertten muztarip, girdilerin yüksek olması, ürünün para etmemesi. Bu durum haliyle çiftçileri borç batağına sürüklüyor. Borcu kimden alıyorlar, bankalardan. Yani vahşi kapitalizmin ileri kar kollarından” dedi.

ÇİFTÇİYİ KORUYACAKSIN

Ülkemizin tarım ve hayvancılık alanında ileriye gitmesi ile işsizliğin de önemli ölçüde azalacağına değinen KOR, konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Çiftçinin en ucuz girdilerle üretim yapması sağlanmalı. Elektrik ve mazotta vergiler kaldırılmalı. Çiftçiyi koruyacaksın. Gübresinden vergi almayacaksın. Ekim zamanı tohumunu bulamamışsa devlet onu uygun şartlar ile temin edecek. Hasat zamanı geldiğinde ise eldeki ürünü değerinde satması için gerekli imkânları oluşturacaksın. Çiftçiyi ezdirmeyeceksin” dedi.

ATILACAK ADIMLARA DİKKAT EDİLMELİ

Referanduma karşı uygulanacak politikalar konusunda da uyarılarda bulunan KOR, şunları kaydetti: “ Kuzey Irak’ta ki yeni oluşum bizi de endişelendiriyor. Ancak bu durum üzerinden bir savaş çığırtkanlığı çıkartarak orada yaşayan insanları ABD’nin ve Siyonizm’in kucağına atmamalıyız. Bu yüzden bir araya gelip ne yapılması gerektiğini aklıselim bir şekilde konuşmalıyız. Çünkü artık bölgede bir kardeşlik altyapısının kurulmasından başka bir yol yok” diyerek sözlerini tamamladı.

Kemal KOR

SAADET PARTİSİ

KARAPINAR İLÇE BAŞKANI