Alparslan Türkeş ve Tüm Şehitlere Mevlid-i Şerif  Okutuldu

Karapınar Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfın’ca,  MHP’nin kurucusu ve lideri Başbuğ Alparslan Türkeş’in 21.’nci Ölüm Yıldönümü nedeniyle 04 Nisan 2018 Çarşamba günü anma programı, sabah saat 10.00-17.00 arasında Cumhuriyet Meydanı, Anıt alanında başlayıp, aynı gün Sultan Selim Camiinde, yatsı namazından önce de Başbuğ Alparslan Türkeş ve tüm şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okutuldu.

Anma programına; MHP İlçe Başkanı Faruk Sonkaya, MHP İlçe Teşkilatı Yönetimi ve üyeleri, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Anıt meydanında yapılan anma programı için stand açılarak,  Karapınar Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı görevlilerince vatandaşlara gülsuyu, misafir şekeri, tulumba tatlısı ikramında bulundular. Anıt alanından sonra Karapınar Merkez Sultan Selim Camiinde Yatsı namazından önce Başbuğ Alparslan Türkeş ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü, bayrağımız,namusumuz, mukaddesatımız için şehitlik mertebesiyle şereflenen tüm şehitlerimiz ruhuna Mevlid-i Şerif okutuldu. Camiye gelen vatandaşlara yine gülsuyu, misafir şekeri, tulumba tatlısı ikramı yapıldı. Sultan Selim Camii İmam-Hatibi Musa Kazım Mutlusoy tarafından Kur’an-ı Kerim okundu, Cami Müezzini Fikret Dilek tarafından Mevlid-i Şerif, salavati şerifler getirilerek, ilahiler okundu. Yine Cami İmam-Hatibi Musa Kazım Mutlusoy ve Cami Cematıyla birlikte Alparslan Türkeş ve şehitlerimizin ruhlarına dualar edildi.

Karapınar Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı BaşkanıTayfur Altıntaş bu konuda şunları söyledi,” MHP’nin ve Ülkü Ocaklarının kurucusu ve lideri Başbuğ Alparslan Türkeş’in ölümünün 21.’nci yıldönümü nedeniyle Merhum Alparslan Türkeş ve tüm şehitlerimiz için anma programı düzenleyerek ruhlarına Mevlid-i Şerif okutularak dualar edildi. Merhum Alparslan Türkeş’in Türk siyasetine uzlaşma aşıladığını, milli birlik ve beraberliğin can suyu olduğunu, tehdilere karşı, bekanın yanında durduğunu, ülkücü gençliğin, ülkülerinden ayrılmadığını, dün olduğu gibi bugün de ilkelerinden kopmadığını ve Merhum Liderimiz Alparslan Türkeş’in “DavamızTürk milletinin büyük ve şanlı mazisine layık bir istikbal meydana getirmektir” sözü milliyetçi-ülkücü hareketin esas hedefidir. Güçlünün söz sahibi olup zalimleştiği bir dünyada ülke olarak güçsüzün sesi, mazlumun tutan eli olmalıyız ve bunun için de çok çalışmalıyız. Türk milletinin bekasını korumak için bir ve beraber olmak zorundayız. Türk siyasi tarihinde eşsiz hizmetleri olan Başbuğ Alparslan Türkeş’in fikirleri dün olduğu gibi bugün de yolumuzu aydınlatmaktadır. Bizler için kutup yıldızı olan Başbuğumuzun çizgisinde gitmek, yönümüzü tayin etmemize olanak sağlamaktadır. Nur içerisinde yatsın, mekanı cennet olsun dedi. (M.Ceyhan)