AK Parti 46. Danışma Meclis toplantısına AK Parti Konya Milletvekilleri Halil Etyemez, Hüsniye Erdoğan, Rüveyda Gülseren Işık, Belediye Başkanı Mehmet Yaka,  AK Parti İl Başkan Yrd. Seyhan Güngör, İl Yönetim Kurulu Üyesi Karapınar Koordinatörü Aliriza Akköylü, Seyidali Tekeli, Mustafa Özkan, Mustafa Torun, Melih Güçlü, Konya AK Parti İl Kadın Kolları Koordinatörü Arzu Akseki, Konya AK Parti Gençlik Kolları Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Karapınar İlçe Teşkilatı Üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları Başkan ve Üyeleri ile partililer katıldı.

Divan Başkanlığına Nadi Tartan, Divan Üyeliklerine Alirıza Akköylü, Dudu Sağlamer, Bülent Ümit, Yasin Ataç oy birliği getirildiler.

AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan şunları söyledi." Sayın divan ve kıymetli Milletvekillerim, kıymetli Hazırun, 7 Haziran seçimleri sonrası ortaya çıkan tablo malumunuzdur. 7 Haziran seçimlerinde Karapınar AK Parti yine birinci parti olarak yerini almıştır. AK Parti teşkilatı olarak 5. Dönem Aralık 2014 tarihinden bugüne kadar yönetim kurulumuz, kadın ve gençlik kollarımız, mahalle teşkilatlarımızla sıkı bir çalışma sergilemektedir. Dördüncü dönemimizde Konya'mızın 31 İlçesinde üye sıralamasında % 232 artışla 28. sırada yer almıştık. Bu yıl İlçe Teşkilatı Üyelerimiz, Kadın ve Gençlik kollarımızla birlikte yürüttüğümüz üye kaydı çalışmalarımız sonucunda 31 ilçemiz arasında sekiz aydır üye kaydında ilk sırada yer alırken, ilçeler arası üye sıralamasında 28. sıradan 21. sıraya geldik. Hedefimiz ilk on ilçe arasına girmektir.

7 Haziran seçimleri sonrası küresel güçlerin ve yerli işbirlikçilerinin partimiz kurucu genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu üzerine kurgulanan oyunun farkındayız. Ülkemizin hızla bir erken seçime gittiği görülmektedir. Karapınar AK Parti İlçe Teşkilatımız, Belediye Başkanımız, Parti Meclisimiz, Mahalle Başkanlarımız, Kadın ve Gençlik Kollarımız ile yüzlerce AK gönüllü hemşerilerimiz erken seçim çalışmalarına hazırdır. Erken seçimin başta ilçemiz, Konya'mız ve Ülkemiz için hayırlar getirmesini niyaz ediyor, İlçe Danışmamıza katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum."dedi

Konya Büyükşehir Belediyesinin ve Karapınar Belediyesinin çalışmalarını gösteren Slayt gösterimi katılımcılar tarafından izlendi.

Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka konuşmasında " AK Parti 14 yıldan bugüne kadar ülkemize çok güzel hizmetler yapmıştır. Göreve geldiğimiz 17 aydır ilçemize gece gündüz demeden alt yapı, yol, imar faaliyetlerinin yanı sıra sosyal belediyeciliğe de ağırlık vererek Karapınar halkının istek ve arzularına uygun, toplum yararına olan tüm sorunlarını gidermeye var gücümüzle gayret etmekteyiz. Konya Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir çalışma içerisindeyiz. AK Partiye yakışır hizmetler yapılmaya devam etmekteyiz diyen Yaka, 2676 Km2 lik bir alandaki 42 mahalle ve 170 e yakın yayla yerleşim alanlarına hizmet götürmeye çalışmaktayız. İlçenin ekonomik seviyede ilerlemesi için B.Şehir Belediyesi işbirliği içerisinde vatandaşlarımızın, yatırımcılarımızın, hayırsever vatandaşlarımıza gerekli kolaylıklar sağlıyor. Karapınar'a doğalgaz, kentsel dönüşüm, enerjii ile ilgili yatırımların yapılacağından da ümitliyim. Karapınar'ın yıldızı parlayan, daha fazla kalkınan bir ilçe olacağına inanıyor. Önümüzde yapılacak olan bir Kasım seçiminin İlçemize, Konya'mıza, Ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."dedi

AK Parti İl Başkan Yrd. Seyhan Güngör, AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez'in konuşmalarının ardından Danışma Meclis Toplantısı basına kapalı olarak devam etti.