Kongreye AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, AK Parti Teşkilat Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti ilçe Gençlik ve Kadın Kolları Başkan ve üyeleri, Konya Tic.Borsa Bşk Yrd. Namık Köklüsoy,Konya da ki Karapınar’lılar Dernek Başkanı Fikret Danış ve yönetim kurulu üyeleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Fahri Sağlık ve Muhtarlar, Partililer, AK Partiye gönül verenler ile basın mensupları katıldı.

Kongre Divan Başkanlığına Halil Etyemez, Üyeliklere Mehmet Yavuz, Mehmet Nasuh Gördağ, Dudu Sağlamer, Rahim Şenkul oy birliği ile görevlendirildiler. Yönetim Kurulu faaliyet raporu ve gelir gider hesap raporları okunarak oy birliği ile kabul edildi. Ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının hep birlikte okunmasından sonra açılış konuşmasını yapan AK Parti Karapınar İlçe Başkanı Nadi Tartan şunları söyledi. “ Katılımcıları selamlamasından sonra, benim için birbirinden değerli, heyecanlı üç yılsonunda bir olağan kongreye daha gelmiş bulunmaktayız. Teşkilatımızın olağan kongresi, Ülkemize, İlçemize hayırlı uğurlu olmasını dilerim. AK Partinin bütün kademelerinde aldığım görevlerde daima liderimizden gelen düsturu layıkı ile taşımak için ekibimle birlikte büyük çabalar sarf ettim. Gerek ülke gerekse ilçe olarak mensubu olduğumuz bu davanın sade bir parti üyeliğinden çok yol arkadaşlığı ve dava birlikteliği olduğunun bilincindeyiz. 15 Temmuz Zaferi bunun en büyük örneğidir. Türkiye tarihinin en karanlık gecelerinden birinde halkın canı pahasına sokağa dökülmesinde bu gönül bağının, sevgi halesinin etkisi apaçık ortadadır. Hizmetlerimizi mağdur edebiyatı ile değil, azimle, kararlılıkla ve ısrarla verilen mücadele ile yaranarak, yalvararak, ezilerek değil dik duran bir kişilikle yol gösteren bir liderin ışığında en doğruyu yapmak için çaba sarf ettik. Bu aşkla yanan meşaleyi bir üç sene daha taşımak benim için de bir onurdur. İlçe halkımzın yanın da olmak hemşehrilerimizin iradesini öne çıkarmak ve bu yönetim iradesini Belediyemize ve Siyasetimize taşımak oldu. Umumun çıkarlarına aykırı bir şekilde davranmadık. Oy avcılığı değil, Liderimizi Recep Tayyip ERDOĞAN çizgisi nispetin de iktidarımızın yolunda ilerledik. Ali İmran Suresi 159. Ayetinde rabbimizin “İşler hakkında onlara danış” buyurması ile yüksek katılımlı 69 ilçe danışma meclisi ve üç yıllık süre içerisinde 150’ye varan yönetim ve yürütme kurulu toplantısını icra ettik. Hep Hz. Mevlana’nın “ Aklın varsa bir başka akılla dost ol da, işlerini danışarak yap” kelamı ile istişareden uzak kalmadık. Hizmetin en güzeline hemşehrilerim layıktır diyen Tartan başta Halil Etyemez Vekilim olmak üzere destek aldığımız sayın Vekillerimiz, İl Başkanımız ve Belediye Başkanımız Mehmet Yaka ile beraber ilçemizin tüm sorunlarına hemhal olmuş ve hepsinde çözüm odaklı sonuçlara ulaşmamıza vesile olmuştur. 6. Olağan kongremizin ülkemize, ilçemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum”dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Yaka,”  AK Parti İlçe Teşkilatı 6. Olağan İlçe Kongresinin Ülkemize, İlçemize, Milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Karapınar İlçe Teşkilatı, Konya İl Teşkilatı, Milletvekillerimiz ile birlikte bugüne kadar omuz omuza çalıştık ve birçok yatırımları ilçemize kazandırdık. Halkımıza hizmet yolunda kutlu yürüyüşümüze devam edeceğiz. 2674 Km2 alana sahip 49.650 nüfusa sahip 42 mahalleye hizmet götürmek için geniş bir alanda hizmet vermeye çalışmaktayız. İlçemizi gelecek olan 100 ve daha sonraki yıllara hazırlamak zorundayız. İlçemiz Tarım ve Hayvancılık, Enerji üssü olma yolunda yoluna devam etmektedir. Ülke ekonomisine büyük katkıları olmaktadır. Diğer hizmetlerimizin yanı sıra sosyal belediyeciliğe de önem vermekteyiz. Karapınar yıldızı parlayan bir ilçe konumundadır. Bundan dolayı gelişmeye ve büyümeye devam etmektedir. Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü ile yaptığımız görüşme sonucunda Fakülte veya 4 yıllık Yüksek Okul açılması yolunda adım atılmıştır. İlçemize yatırımlarımız tüm hızı ile devam etmektedir. 2017’den 2018 yılı ve sonraki gelecek yılların ilçemiz ve ülkemiz için daha iyi olacağını inanıyor, hepinize saygılar sunuyorum”dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez AK Parti Karapınar İlçe Teşkilatı 6. Olağan Kongresi üzerine yaptığı konuşmasından sonra seçime geçildi. İlçe Seçim kurulu Müdürü Mehmet Emir denetiminde yapılan seçimde İlçe Başkanlığına Nadi Tartan, Asil Üyeliklere Mustafa Köklüsoy, Muhammet Bilgeç, Mehmet Koçaker, Erol Parlak, İbrahim Şenyiğit,İzzettin Mavi, Sayime Sayman,Mehmewt Şakar,Aslı Anakadın Ünal, Gökhan Çavuşoğlu,Şener Gökcan, Muharrem Güngör, Doğan Yücel Sözen, Ahmet Ersoy seçildiler. İl Delegesi asil üyeliklere Nadi Tartan, Mehmet Yaka, Zeynep Sayman, İsmail Özden,Mehmet Tartan, Mehmet Koçaker,Muhammet Bilgeç, Erol Demirel, Ali Ercan İvriz, İzzettin Mavi, Yasin Ataç, Mehmet Namık Köklüsoy, Metin Kalkan, Yusuf Zengin seçildiler.