Açılış konuşmasını yapan ilçe Başkanı Nadi Tartan, " Siyasi Partilerin olmazsa olmazı olan Gençlik Kollarımızın kongresini onurlandırdığınız için teşekkür ediyorum. Gençlik ve Kadın kollarımız Teşkilatımızın çok önemli iki unsurudur. Biz bunun farkındayız. Ilçe Yönetim Kurulumuzun büyük bölümü gençlerden oluşmaktadır. Gençlik Kolları Kongremizi de tamamlayarak bütün enerjimizi 7 Haziran seçimleri için harcayacağız. Görevini devreden Hamza Tartan kardeşime teşekkür ediyor, Yasin Ataç ve ekibine başarılar diliyorum" dedi. 
Belediye Başkanı Mehmet Yaka'da gençlik kollarının öneminden bahsederek, "Bütün parti faaliyetlerimizde ilk önce hazırlık için Gençlik Kollarımız bulunur, faaliyet sonunda da yine gençlik Kollarımız olur. Gençlik ve Kadın Kollarımız olmazsa çalışmalarımız yarım kalır. Bu güne kadar görev yapmış Gençlik Kolları Başkanlarımıza teşekkür ediyor, görev alan Gençlik Kolları Başkanı Yasin Ataç ve Yönetim Kurulu Üyelerine başarılar diliyorum." dedi.
İlçe Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Asil Üyeler şu isimlerden oluştu;
Yasin Ataç, Bekir Koçaker, İsmail Özden, Yunus Emre Köksal, Rasim Doğan, Murat Albayrak, Eren Bekaroğlu, Salih Karakaya, Gökhan Başoğlu, Hamit Çetin, İbrahim Ethem İşleyen, Onur Sayar, Gökhan Dikmen, Mehmet Aksel, Sami Cihanoğlu, Hazım Akyıldız, Gökhan Aksel, Mustafa Akkaya (Ali oğlu), İdris Yalım, Süleyman Bozaklı .