Karapınar AK Parti Danışma Meclis Toplantısının Divanında Başkan Nadi Tartan, üyeler Emrah Kavak, İzzettin Mavi, Mustafa Güllü, Dudu Sağlamer görev yaptılar. 
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda AK Parti Karapınar İlçe Başkanı Nadi Tartan açılış konuşmasında şunları söyledi “Sn milletvekilim, Sn il Başkan vekilim, Sn bölge ve ilçe Koordinatörüm, Sn Belediye Başkanım, Sn yönetim kurulu üyelerim sn meclis ve İslam dünyasını yasa boğan soma faciasında ve sel felaketinde yaşamını yitirenlere Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim bir daha ülkemize ve milletimize böyle acılar yaşatmasın. 

Sn Milletvekilim kıymetli hazirun, 30 Mart yerel seçimleriyle de ilgili bilgi vermek istiyorum. Geride bıraktığımız yerel seçimlerde ilçe yönetim ve meclis üyelerimizin büyük bölümünün ilk seçimleri olmasına rağmen sıkı bir çalışmasıyla partimiz İlçemizde açık ara farkla yerel seçimlerden zaferle çıkmıştır. 4 eski beldemiz, 15 köyümüz onlarca yaylamızda ve Merkezde 24 mahallemizde farklı programlarıyla çalınmadık kapı sıkılmadık el kalmamıştır

İlçe kadın kolları başkan vekilimiz öncülüğünde bütün mahallelerimizde Mahalle Başkanlarımızın özverili çalışmalarıyla ev ziyaretleri yapılmış ve çok olumlu sonuçlar alınmıştır.

Sn milletvekilim değerli hazirun ülke genelinde partimiz ve partimiz nezdinde sn Başbakanımız ve hükümetimize yapılan kara progandalara Karapınarlı hemşehrilerimiz itibar etmemiş, üçüncü defa Karapınar Belediyesi'ni Ak Belediyeciliğe taşıyarak hükümetimizin ve Başbakanımız sn Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Yeni Büyükşehir yasasıyla mahalleye dönüşen beldelerimizde teşkilatlarımız yeniden oluşturulacaktır. İlçe teşkilatımız Cumhurbaşkanlığı seçim takviminin açıklanmasıyla tekrar seçim çalışmalarına başlayacaktır. 

Teşkilat binamız günboyu açık olup, düzenli bir nöbet uygulaması vardır. İlçe teşkilatımız haftalık yönetim ve yürütme kurulu toplantılarını düzenli olarak yapmaktadır. Ayda bir defa bu toplantılara belediye başkanımız ve belediye meclis üyelerimizde katılmakta ve ilçemizle ilgili konular müzakere edilmektedir. 

Sn milletvekilim kıymetli hazirun, ilçemizde devam eden devlet yatırımları ilçe başkanlığımız tarafından da titizlikle takip edilmektedir. İlçe gençlik Merkezi'mizin inşaatı tamamlanmıştır. İlçemiz devlet hastanesi bu ay sonunda tamamlanarak TOKİ başkanlığına ön kabulle teslim edilecektir. 40 derslik METEM ek binamızın ve yüksek okul ek binamızın kaba inşaatları bitmek üzeredir. İlçe emniyet müdürlüğü hizmet binasının inşaatı devam etmektedir. 

Sn milletvekilim kıymetli AK Partiye gönül verenler, İlçe yönetim kurulumuz adına ilçe meclis danışmamıza katılımlarınızdan dolayı teşekkür eder saygılar sunarım.”dedi

Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka,” 30 Mart Yerel Seçimlerinde Belediye Başkanlığını AK Parti’ye kazandırdık. Yeni Büyükşehir Yasası ile 48.700 nüfusu ile 42 mahallesine hizmet götürmek için çalışmalarımız devam etmektedir. Norm kadrolar nedeniyle Belediye içerisinde değişiklikler yaptık. Daha önceki 7 müdürlük kadrosuna ilave olarak 5 müdürlük kadrosu daha eklenmek suretiyle 12 müdürlük ile 24 merkez mahalle, 14 köy, 4 belde mahallemiz oldu. Toplam 42 mahallede temizlik işlerimiz, park bahçe işlerimiz başarılı bir şekilde çalışmalar devam etmektedir. Ağaçların sulanması ve yeşilliklerin korunması ve çoğaltılması, çeşitli sosyal etkinliklerin yapılması, sorumluluk alanlarımıza giren yolların stablize, asfalt yapılması, yama yapılması ve parke taş döşenmesi çalışmaları devam etmektedir. Gençlik Merkezi çevre düzenlemesi yapılarak 1.5 aya kadar hizmete girecektir. Bahar ve yaz spor turnuvaları düzeniyor. Hükümetimiz tarafından hastane inşaatı bitmek üzeredir. Anadolu Öğretmen Lisesi inşaatı ihalesi yenilendi, Kapalı spor salonu ve şehir stadının revizyonu için plan programlar yapılmakta, hedefimize ulaşmak için gece gündüz demeden çalışmalarımız devam edecektir. Manisa Soma faciasında hayatını kaybeden işçilerimize Allah’dan rahmet, ailelerine başsağlığı dilerken, yaralı işcilerimize acil şifalar diliyorum.”dedi
AK Parti İl Başkan V. Mustafa Dündar ise şunları söyledi “ Bizlerin amacı ülkemize en iyi hizmetleri sunmak, bilgili, donanımlı, büyüğüne saygılı, küçüğüne sevgi gösteren bireyler yetiştirmektir. Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Hepimizin ortak sorunudur. 30 Mart seçimlerinde nasıl başarılı olmuşsak bu seçimde de başarılı olmak için var gücümüzle çalışmalıyız. AK Partinin 2002-2014 yılına kadar yaptığı hizmetleri görmek lazım. Türkiye’miz iyi yerlere gelirken bu ilerlemeyi durdurmak için sıkıntı yaratanlar var. Ayağa kalkan, her konuda ilerleyen Türkiye’nin önüne engeller çıkarılıyor. Ülkemizin menfaati için ne yapılması gerekiyorsa onlar yapılmaktadır. AK Parti çekirdek kadrosu gereğini yapacaktır. Karapınar İlçe teşkilatını çalışmalarından dolayı kutluyor, 36. Danışma Meclis toplantısının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”dedi
Daha sonra kürsüye gelen Ak parti Konya milletvekili Prof. Dr. Cem Zorlu, ülkede darbeye yönelik çalışmaların yapıldığına dikkat çekti.
Buna imkân olmadığını söyleyen Prof.Dr. Zorlu,” Bu mekanizma ortadan kaldırıldı. Darbeyi kim yapardı? Asker yapardı. Askerin eli kolu budandı. Bu noktada Ak parti hükümetinden ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan’dan Allah razı olsun. Yoksa şu anda sokak kargaşaların sonucunda yine 2007 de ancak son merhalesi olarak e-muhtıra ortaya çıkan darbenin başka versiyonlarını görmek  mümkündü. Bu mekanizma ortadan kalktı. Demokrasi yolları ile sandık yolu ile iktidara gelemeyen insanların, güçlerin, partilerin yöntemlerinden bir tanesi de sokakları harekete geçirmek. Kendi başlarına iktidar değişikliğini beraberinde getirmek istiyorlar” dedi.
Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ı partiyi bırakıp Cumhurbaşkanı olması halinde teşkilatta endişelerin yersiz olduğunu belirten Prof. Dr. Zorlu,” Başbakanımız gözlerini kapasa bu dava bitermi? Bu dava Recep Tayip Erdoğana mı bağlı? Eğer bu davaya gönül vermişsek bu davanın ülkemizi 1. lig ülkelerden haline getirmek amacımız varsa bu Recep Tayip Erdoğan olsa da olacak olmasa da olacak. Başbakanımız ben bir faniyim dedi. Bugün emri Hak vaki olsa Başbakanımız gözlerini yumsa davamız bitecek mi? Hayır bu dava bitmez. Bu dava yürüyecek. Allah başka bir Recep Tayip Erdoğan gönderecek ve davamız yürüyecek. Aman Başbakanımız giderse, bittik, yandık, tutuştuk yürümez hengâmesine ve endişesine yer yok. Sayın Başbakan aday olur ve kazanırsa normal Cumhurbaşkanlığından konuşmuyoruz. Yarı başkanlığa geçişten bahsediyoruz biz. Gittiği yerde pozisyon itibari ile şu anki başbakanlığa yakın icra pozisyonu olan yere gidiyor. Dar profilimi bir başbakandan bahsediyoruz. Artık bundan sonra cumhurbaşkanı olarak telakki edeceğiz. Bu yönü ile 2 haftada bir yapılan Bakanlar Kuruluna başkanlık yaparken göreceğiz” diye konuştu.