30 Ağustos Zaferi, Malazgirt Zaferi’yle başlayan Anadolu’yu yurt kılma mücadelemizin son halkasıdır. Bu büyük zaferle, “Ya istiklal, ya ölüm” parolasıyla 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlatılan kurtuluş hareketi zaferle taçlandırılırken, aziz milletimizin bağımsızlık uğruna neleri göze alabileceği, sarsılmaz azmi, vatanseverliği, kahramanlığı ve canından daha aziz bildiği vatan topraklarında bağımsız yaşama iradesi tüm dünyaya bir kez daha ilan edilmiştir.

Bilinmelidir ki “Büyük Taarruz” ruhunu, benliğinde içselleştiren aziz milletimiz, birlik ve beraberliğiyle aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bin yıllık yurdu Anadolu’yu ebedi yurt kılmaya kararlıdır. Dün Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Kurtuluş Savaşı’nın tüm safhalarında işgal güçlerine; bugün terör, kaos ve darbe girişimi suretlerinde karşımıza çıkan hainlere karşı topyekun yürüttüğümüz mücadele bunun en açık delilidir.

30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Vatan savunması konusunda fedakâr bir anlayışla vazife ve sorumluluklarını yerine getiren, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarına şükranlarımı sunuyorum. Bir kez daha 30 Ağustos Zafer Bayramımızı en içten duygularımla kutluyor, tüm hemşehrilerimi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum."

Yusuf Zengin

AK Parti Karapınar İlçe Başkanı