AK Parti Karapınar İlçe Başkanı Nadi Tartan açılış konuşmasını yaptı.

Kongre divanı Başkanlığına Mustafa Baloğlu, Üyeliklere Hayati Arık, Mustafa Erkuş, Mustafa Aşıroğlu, Dudu Sağlamer oy birliği ile seçildiler.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundui.

Kongreye gelen telgraf mesajları okundu, AK Parti Karapınar İlçe Teşkilatı Başkan Yrd. Faruk Yeşilyurt sinevizyon eşliğinde çalışmaları anlattı. Yönetim Kurulu Faaliyet raporu ve Gelir Gider tablosu okundu ve ayrı ayrı oylanarak oy birliği ile kabul edildi.

Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Karapınar’da ki çalışmaları ve faaliyetleri anlatan bir konuşma yaptı. AK Parti İl Başkan Yrd. Ömer Faruk İyibilen, Milletvekili Gülay Samancı konuştu.

Kongrede partililerine seslenen Bakan Elvan sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında hükümeti karalamaya yönelik haberlerin yer aldığını anlatırken şöyle dedi:

Sosyal medyada, değişik basın yayın organlarında hükümetimizi karalamaya yalan yanlış haberler yazılıyor. Bu ülkeye yıllarca gecesini gündüzünü vermiş Cumhurbaşkanımıza yönelik iftiralar, karalama kampanyaları ve Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı, Hükümetimizi itibarsızlaştırma çalışmaları yapılıyor. Bunu basın yoluyla yapıyorlar, sosyal medya yoluyla yapıyorlar. Bunlara karşı vatandaşımızı uyanık olmaya davet ediyoruz. Gerçekler neyse onları anlatacağız. Yalan haberlerle vatandaşımızın düşüncelerini değiştirmeye çalışıyorlar. Ama biz şundan eminiz. Biz milletimiz için her şeyimizi verdik. Vermeye devam edeceğiz. Millet demek Devlet demektir, devlet demek millet demektir. 2015 Haziran ayı seçimlerine de ev ev dolaşıp çalışılması gerekir” dedi.

Bakan Elvan, Karapınar Eski sanayi kavşağında da alt ve üst geçit yapacaklarının sözünü verdi.

AK parti Konya milletvekili Gülay Samancı ise, ak parti bir sevdadır. Ak Parti gönüllüsü olmak onunla koşmak bir onurdur. Milletle birlikte yürüyoruz. Bizim diğer partilerden farkımız milletle içi içe olmamız onlarla gönül gönüle olmamızdır. Millet ne hissederse bizlerde aynı duyguları yaşarız.” Dedi.

Konya AK parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu da Karapınar devlet hastanesi geçici teslimin yapıldığını kaydederek” Önümüzdeki günler yeni hastanemiz hizmetinize girecektir.50 yataklı hastane de 75 yatağa dönüştürülmüştür” dedi.

Oy kullanmaya geçildi. İlçe Seçim Kurulu Müdürü Mehmet Emir, memur Yasin Güngör, Mustafa Taşcı denetiminde oy kullanılmaya başlandı

 

Tek listeye gidilen seçim soncunda Nadi Tartan yeniden başkan olurken yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu:

Mehmet Uğur, Mustafa Köklüsoy, Muhammet Bilgeç, Fatma Aktürk, Erol Parlak, Cahit Oruç, Tahsin Gündoğdu, İbrahim Şenyiğit, İsmail Akkaya,İzzetin Mavi,Ercan İvriz,Mehmet Koçaker,Bülent Ümit,Faruk Yeşilyurt,Şadi Yazgan,Mehmet Tartan,Vehbi Özdemir,Tuba Cesur ve Zeynep Salman seçildiler.