Yüksek yerlilik oranıyla Türkiye’nin ve ölçüt bakımından dünyanın sayılı projeleri arasında yer alan 1000 MWac kurulu güce sahip olarak ilçemizde bulunan Kalyon Grup Elektrik Santralinin çalışmaları hız kesmeden süratle devam etmektedir. AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin “ Gün geçtikçe büyüyen ve istihdam oranında artışa sebep olan bu yatırım ilçemizin ekonomik kalkınmasına büyük oranda katkı sağlayacaktır.

Yaptığımız istişareler ile yatırım sahasında çalışma yapan personelin özellikle ilçemiz sınırları içinden olmasına özen gösterilmesine dikkat ettik. Personel alımlarında Kalyon Grup yöneticileri ile sürekli istişare halinde olup, ilçemiz insanının durumunu hep göz önünde bulundurduk. En son güvenlik alımları İle birlikte 100 personele yaklaşıldığını ve güvenlik alımlarında silahlı sertifika edinilmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum.

Karapınar'ımız gün geçtikçe gelişiyor, kalkınıyor ve istihdam oranında ciddi bir artış gösteriyor. Bizler de hemşerilerimizin refahı için çalışmalarımıza büyük bir titizlikle devam ediyoruz. Eğitimden sağlığa, enerjiden sosyal politikalara her alanda bulunuyor ve sorunlara çözüm bulmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.”dedi.