Programa, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı  Murat Albayrak ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Dudu Sağlamer ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Meclis Üyeleri, Şehit Aileleri, bay ve bayan gençler ile misafirler katıldı.
Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatan savunması uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz için bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Gençlik Kolları Üyelerinden Sevda Bilgeç yaptığı konuşmasında şunları söyledi," Değerli misafirler hepinizi saygıyla selamlıyorum. Aziz şehitlerimizi anmak ve bir kez daha hatırlatmak için yaklaşık iki aydır çalıştığımız bu 

gösteriyi sizlere sunmadan önce değinmek istediğim birkaç husustan bahsetmek istiyorum, Türkiye önceki dönemlerde olduğu gibi yine çok zorlu bir sürecin içinden geçmekte ve Türkiye'mizi bölmek isteyen terör ve terör yandaşı batı karşısında vermiş olduğumuz bu mücadelelerde ne yazık ki birçok şehit verdik. Bizler bundan gocunmuyor aksine bir şeref nişanesi gibi kalbimizde taşıyoruz diyen Bilgeç, Yüzyıl önce Çanakkale'de bu şer odaklarına karşı mücadele eden ordumuz bugün Suriye'de İslam ordusu diye nitelendirilen Türk Ordusunu sivilleri öldürmekle suçlayan Birleşmiş Milletler, Orta Doğu'da yaşanan insanlık dramını sadece izlemekle yetinmektedir. Şükür ki "Yeni Türkiye" sınır güvenliği tehdit altındayken, komşusunda bombalar patlarken içinde hainler cirit atarken o ülkenin milleti yoksul ve zor durumdayken sırf batı istiyor diye susacak bir ülke değildir. Türkiye Avrupa'nın önünde ceketini ilikleyecek eski Türkiye değildir. Türkiye yalnızca bizlerin değil, mazlumların, ezilmişlerin, haksızlığa uğramışların umudu olmuştur.

 Bu yüzdendir ki insanlığın, Müslümanlığın tek umudu olan bizler bilinçli, kültürlü ve tarihini bilen gençler yetiştirmeliyiz. Son birkaç yıldır da bu bilinçle 'Asımın Nesli' yetiştirmektir. Bunun en iyi örneğini 15 Temmuz'da ülkesi için, bayrağı için, demokrasi için canını hiçe sayan gençler göstermiştir. Kısacası kurtuluşumuzun, kalkınmamızın tek yolu "Milli ve Manevi" değerlere bezenmiş gençler yetiştirmektir. Programımızı beğeneceğinizi umarak, beni dinlediğiniz için çok teşekkür ediyorum."dedi
Gençler, Millete Bakın Şiiri, Fatih ve Derya'nın tiyatro gösterisi, Fatih'in Çanakkeli Şiiri, Talha'nın Latahzen şiiri, Zekiye'nin Dua şiiri, Tiyatro gösterisi, Ahmet'in Otuz Kuş Şiiri, Koro ile birbirinden güzel şiirler, tiyatro gösterisi, müzik dinletisi ile program izleyiciler tarafından büyük beğeni kazandı.
Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan, gençleri şiirlerinden, tiyatro gösterilerinden ve müzik dinletisinden dolayı tebrik ederek, Karapınar'ı tanıtıcı kitaplar hediye etti.