Eğitim seminerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi(SKM) Başkanı Mustafa Ataş, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Mahmut Göksu, Gazeteci – Yazar Abdurrahman Dilipak, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Kadın Kolları Başkanı Özgür Ergun, İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet İzi, İl Gençlik ve Kadın Kolları Yürütme Kurulu Üyeleri, İlçe Başkan ve Yürütme Kurulu Üyeleri, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları olmak üzere 450’nin üzerinde teşkilat mensubu katıldı.

Sorgun; “Kirli koalisyonlara izin vermeyiz”

Eğitim semineri, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun’un açılış konuşması ile başladı. İl Teşkilatı olarak bu eğitim seminerlerinin ikincisinin düzenlendiğini hatırlatan Ahmet Sorgun, bu toplantılarla motivasyonu arttırmak, seçime hazırlanmak ve kaynaşmayı pekiştirmek olduğunu kaydetti. Sorgun, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Bu malum süreçte kimseyi dışarıda bırakmadan herkesi kucaklamamız gerekiyor. Ama kimsenin de seçime girmeden koalisyon ortağı olmasına da izin vermememiz gerekiyor. Herkes gönül dünyasında bir yerlere bağlı olabilir ama gerek bürokraside gerekse de siyasette veya kamuda herkes emir ve talimatı da hükümet veya siyasi hiyerarşiden almak zorundadır. Bizlerin ayrımının yapılmasına dikkat ettiğimiz husus budur.”

Sorgun; “30 Mart’ta Konya yine rekor kıracak”

Seçimlere her anlamda yoğun bir çalışma ile hazırlandıklarını dile getiren AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, daha önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de Konya’nın Türkiye rekoru kıracağına inandığını belirtti. Ahmet Sorgun, teşkilat mensuplarının ülkenin üzerinde oynanan oyunlara karşı dikkatli olmaları konusunda da uyardı; “Bu son operasyonları ciddiye alıyoruz. 120 milyar dolar bu ülkenin kaybı oldu. Bu para ile 215 Konya – Ankara Hızlı Tren, tam bin adet Mavi Tüneli ve Bağbaşı Barajı yapılırdı. Bu da olayın ekonomik boyutu. Gece gündüz çalışıyoruz bu ülke kazansın diye. Birileri gelsin bu ülkenin kaynaklarını böyle heba etsin. Onun için oyunun farkında olarak hareket etmeye devam edeceğiz ve inşallah daha önce olduğu gibi bu seçimde de Konya olarak rekor kıracağız. Bu enerji ve potansiyel sizde var. Biz sizlere sonuna kadar inanıyoruz.”

Sorgun; “Önemli olan AK Parti’nin galibiyeti”

Aday adaylığı sürecinin sona ermek üzere olduğunu ve birkaç gün içinde belediye başkan adaylarının açıklanmasının beklendiğini dile getiren İl Başkanı Ahmet Sorgun; “Belki bazıları üzülecek. Ama önemli olan takımın galibiyetidir. Önemli olan AK Parti’nin galip gelmesidir. Onun için hep birlikte çalışacağız. Ramazan’da çalışılır mı, soğukta çalışılır mı veya bu sıcakta da çalışılır mı demeden ülkemiz için partimiz ve davamız için çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Soylu; “Biz Başbakan Erdoğan’ı size vermeyeceğiz”

Seminere katılarak partililere seslenen AK Parti Genel Başkan yardımcısı Süleyman Soylu, son aylarda Türkiye üzerinde oynanan oyunlara dikkat çekti. Soylu; “Yüzyıllardır bu aziz topraklarda yaşayan tüm zenginlikleri dünyaya getirmeyin diyenlere inat bu güzel ekip tam 11 yıldır direniyor. Onun için AK Parti’yi sadece bir siyasi parti olarak sınırlamadım. AK Parti daha büyük bir anlayış ve insanlık tasavvurunu yarınlara taşıma davasıdır. Onun için Ergenekon’a, Balyoz’a partimizi kapatmalarına rağmen, dün Menderes’i ve Özal’ı elimizden aldılar. Ama biz bugün Başbakan Erdoğan’ı size vermeyeceğiz” dedi.

Soylu; “Milletimiz bu büyük oyunu görüyor”

Türkiye’nin son 11 yılda büyük bir atılım gerçekleştirdiğini kaydeden Süleyman Soylu, milletin Türkiye üzerinde oynanan oyunu çok iyi gördüğünü söyledi. Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Hızlı trenler, 17 bin kilometre bölünmüş yollar, 600’ün üzerinde yeni hastane binalarıyla yeni bir Türkiye’yi hayal ediyorlardı ama bu kadarını hayal edemiyorlardı. Yıllarca bu ülkede insanımız esnafımız her 100 TL’sinin 86 TL’si faize gidiyordu. Nereden nereye geldiğimiz görün. Dün hangi oyun oynandıysa bugün de aynı oyun oynanıyor. Dün bu ülkenin parasını kaynaklarını hortumlayan hangi çeteyse bugün de CHP’nin İstanbul Belediye Başkan Adayı’nın arkasındaki destekçisi de aynı çetedir. Ama milletimiz yapılanları görüyor. Birileri çatlasa da patlasa da biz büyük Türkiye’yi oluşturmaya devam edeceğiz.”

Dilipak; “Siz sağlam durmazsanız onları durduramazsınız”

AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Eğitim Semineri’ne Yeni Akit Gazetesi Yazarı Abdurrahman Dilipak da katıldı. Dilipak, “Gerçekte Olan Ne, Ne Yapılmak İsteniyor?” ana başlığı ile son yıllarda Türkiye ve AK Parti İktidarı üzerinde oynanan oyunlar ile yaşananları değerlendirdi. Hükümete yönelik yapılan 17 Aralık Operasyonu’nu değerlendiren Abdurrahman Dilipak; “Karşımızda uluslar arası bir sistem var. Bu sistem, doğrudan Başbakan Erdoğan’a düşman bir yapı. İHH üzerinden Başbakan’a gözdağı vermeye çalışıyorlar. Mavi Marmara üzerinden saldırı yapmalarının nedeni bu. Tabi işin iç tehdit boyutu da var. Dış tehdide karşı hazırlıklı olabilirsiniz. Ama içten gelen tehditler daha tehlikeli. Onun için herkes hazırlıklı olmalı” ifadelerini kullandı.

Topçuoğlu, dünü bugünü ve yarını anlattı

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Topçuoğlu da, “Dünden Yarına Siyasetin Tarih İnşası” konusundaki bilgi ve birikimlerini katılımcılarla paylaştı. Tarihte neler yaşandığını bugüne yansımaları ve yarını şekillendirmesini anlatan Topçuoğlu, tarihin en büyük ders çıkarma sahası olduğunun altını çizdi.

Göksu, teşkilat çalışmalarına değindi

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Mahmut Göksu da seminerde “Teşkilatta Koordinasyon ve İlişkiler” konulu bir sunum yaptı. sunumunda teşkilatın yapısı, işleyiş yapısı, çalışma alanı ve seçim hazırlıklarında teşkilatların alması gereken sorumluluklara değinen Göksu, teşkilatları bir arada tutan en önemli şeyin aynı dava bilinci ve ülkeye hizmet olduğunu kaydetti.

SKM Başkanı Ataş, seçim çalışmalarını anlattı

Eğitimin ikinci gününde ise teşkilat mensupları için yoğun ama bir o kadar da verimli geçti. AK Parti Genel Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi(SKM) Başkanı Mustafa Ataş; “Seçim Nasıl Kaybedilir, Niçin Kazanılmalı?” başlığı ile seçim çalışmalarının planlanması, sandık bazlı çalışmanın önemi, uygulanması ve değerlendirilmesi ile seçimlerin önemine değindi.

Başkan Akyürek, çalışmalarından söz etti

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de eğitim seminerinde Konya Büyükşehir Belediyesi olarak yürüttükleri çalışmalarının yanı sıra deneyim paylaşımı ve yaşanmış tecrübelerini katılımcılara aktardı. Sosyal Medya Danışmanı Emin Şen yaptı. Emin Şen, “Sosyal Medya Kullanımı ve Etkileri”ni anlattı. Düşünce ve Aile Koçu Münir Arıkan, “Siyasette Başarı ve Seçime Etkileri” başlığı ile teşkilatı başarıya götüren yollar hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Alanya’daki eğitim semineri teşkilat mensupları ile yapılan “Sonuç Değerlendirme Bölümü” ile sona erdi.