Danışma Meclisi toplantısına, AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkan Yrd. Necati Sametoğlu, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, AK Parti Karapınar İlçe Teşkilatı Başkanı Nadi Tartan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Dudu Sağlamer ve üyeleri, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Murat Albayrak ve üyeleri ve diğer misafirler katıldı.

AK Parti Karapınar İlçe Teşkilatı 73. Danışma Meclis toplantısında Divan Başkanlığına AK Parti Konya İl Başkan Yrd. Necati Sametoğlu, Başkan Yardımcılığına Nadi Tartan, Üyeliklere Dudu Sağlamer, Murat Albayrak ve Yücel Sözen oy birliği ile seçildiler.

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan toplantının açılış konuşmasında AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan şunları söyledi," AK Parti Karapınar İlçe Teşkilatı Danışma Meclis toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Çalışmalarımız hız kesmeden devam etmektedir. İlçemizin bütün sorunlarını biliyoruz ve İlçemizin sorunlarını Konya Büyükşehir Belediyesi, İlçemiz Belediyesi, Bakanlarımız ve AK Parti Konya Milletvekillerimiz ile birlikte çözmek için çalışıyoruz. Burada Konya Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Karapınar Belediye Başkanımıza,Bakanlarımıza, Konya Milletvekillerimize, Parti Meclis Üyelerimize, Kadın ve Gençlik Kollarımıza desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum"dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Yaka konuşmasında," Birinci dönem Belediye Başkanlığımızı yüz akı ile tamamladık ve ikinci dönemimizi de başarı ile tamamlayacağız. Karapınar Belediyesi olarak görevimizi en iyi şekilde yerine getirmek ve vatandaşlarımızın sorunlarını ve yatırımlarımızı yapmak için gece gündüz demeden çalışma sürecimiz devam etmektedir. Daha önceden planladığımız yatırım çalışmaları 14 köy, 4 belde ve 235 yayla yerleşim yerlerinde yani 2674 km2’lik bir alanda devam etmektedir. İmar ve yol çalışmasına ağırlık vererek 2020 yılında yol yapım çalışmalarımızıgerçekleştiriyoruz, KARYEM güneyine küçük ve büyükbaş kapalı hayvan pazarı yapım aşamasına getirdiğini belirten Başkan Yaka yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında genel bilgiler verdi ve desteklerini bizlerden esirgemeyen Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum'a, AK Parti Konya Milletvekillerimize,Konya Büyükşehir Belediye Başkanına, İlçe Teşkilat Başkanı Nadi Tartan ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum diyen Yaka, Danışma Meclis toplantısının ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum"dedi.

 AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek yaptığı konuşmasında," AK Parti Hükümeti ve Milletvekilleri olarak üzerimize düşen görevleri yerine getiriyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum'un ülkemiz, Konya'mız ve Karapınar için iyi bir şans.Başarılı çalışmalara imza atılmaktadır. Çalışmalarından dolayı Belediye Başkanımız Mehmet Yaka Beye ve AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan Beye ve tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Şimdiye kadar çalışmalarımızın karşılığında halkımız AK Parti'yi tercih etti. Önümüzde ki seçime kadar olan zamanı hizmet olarak çok çalışarak değerlendirmemiz gerekmektedir. Dik duran ve halkımızın sevgisini kazanan Sayın Cumhurbaşkanımız la birlikte hizmetlerimiz gece gündüz demeden devam edecektir diyen Akyürek, Allah SayınCumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sağlıklı hayırlı uzun uzun ömürler versin. Bizler hizmet için varız. Milletimiz ile iç içe olmamız ve sorunlarını bilmemiz gerekir. 15 seçimden başarılı çıktık. Bundan sonra da yapacağımız çalışmalar ile başarılı çıkacağımıza inanıyorum. Allahım yar ve yardımcımız olsun. Danışma Meclis toplantısının ülkemize, ilimize, ilçemize hayırlı uğurlu olsun. Dualarınızı ve desteklerinizi bekliyoruz"dedi Bu konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Toplantıdan sonra AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek katılımcılarla birlikte İlçe Kaymakamı Onur Kökcü’yü makamında ziyaret ettikten sonra Konya Büyükşehir Belediyesine ait Aile Sağlık Eğitim Merkezi’nde ve İtfaiye Teşkilatında incelemelerde bulundu.