Belediye Meclis Üyeleri Mustafa Kemal Gök, Osman Arı, AK Parti Karapınar İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Karapınar Kadın ve Gençlik Kolları Üyeleri, Karapınar AK Parti Mahalle Temsilcileri, Basın Mensupları ve AK Parti Gönüllüsü vatandaşlar katıldı. AK Parti Karapınar İlçe Başkanı Nadi Tartan Divan Başkanlığına, Mehmet Kılınç, Dudu Sağlamer, Yasin Ataç, İzzettin Mavi divan üyeliklerine oy birliği ile seçildiler.
AK Parti Karapınar İlçe Başkanı Nadi Tartan açılış konuşmasında şunları söyledi " AK Parti 40. Danışma Meclisi toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, toplantımıza hoş geldiniz. Ülkemizin sınavı her geçen gün çetin bir hal alıyor. Sınavımız her ne kadar çetin olursa olsun, AK Parti iktidarı sayesinde oyunlar muktedir olamıyor. Sınırımıza 300 metre ilerde hunharca mazlumlar katlediliyor. Ayrıca yüce dinimiz İslam adını kirletebilmek için azami gayret gösterilmekte ancak Allah'ın izniyle bu oyunlar da bozulacaktır. Kobaniye destek amaçlı yurt içinde yapılan kirli eylemler sonucu ölü sayısı 40'a yaklaşmıştır. Hükümetimiz halkımızın hakkını korumak için yeni silah yasası ile Molotof kokteyllerin ateşli silah kapsamına alınması için yasa teklifi vermiştir. Bu yürürlükten geçmesi ivedilikle beklediğimiz bir yasa tasarısıdır. Ana muhalefet partisi tasarı yasalaşınca, Anayasa Mahkemesine gitmek istese de bizim aklımıza İETT otobüsünde Molotof kokteylli ile yanarak can veren Serap Eser gelmektedir Diyen Tartan, 2013 yılında 13. Dönem Siyaset Akademileri programı dahilinde Genel Başkan Yrd. Süleyman Soylu bize şunu demişti, Önümüzdeki 3 seçim yani 30 Mart Yerel Seçimleri, Cumhurbaşkanlığı Seçimi, ve 2015 yılında yapılacak olan Genel Seçim ülkemiz adına önemlerinden bahsetmişlerdi. 30 Mart ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşadıklarımız bu seçimlerin gerçekten ne kadar önemli olduğunu göstermiştir. Allah'ın izniyle 2015 Genel Seçimlerde de halkımız liderinin dik duruşunu, vatan ve bayrak sevgisini takdir edecektir. Bizler her zaman partimizin politikalarına destek verecek ve çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız.
Sayın İl Başkanım, Sayın Vekilim, hanımefendiler, beyefendiler 5. Olağan kongre çalışmalarımız delege belirlenmesi ile başlamıştır. 5. Olağan kongremizi 5 yıldızlı bir çalışma ile geçen hafta 11-12 Ekim tarihlerinde üyelerimizi sandıklara davet ederek tamamladık. Katılımın çokluğu ve hemşerilerimizin teveccühü sebebi ile huzurlarınızda tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Saygı değer İl Başkanlarım, Sayın Vekilim, İlçemizde Hükümetimizin yatırımları hızla devam etmektedir. Devlet hastanemiz bitmek üzere, Gençlik merkezimiz bitti, belediyemiz tarafından çevre düzenlemesi yapılmakta, Kredi Yurtlar Kurumu yurt inşaatımız ve Emniyet binamızda müteahhitlerden kaynaklanan şansızlıklar üzerine inşaatlar bitirilememiştir. Anadolu Öğretmen Lisesi inşaatı hızla devam ediyor, METEM 40 derslikli okul inşaatı bitmek üzere, SGK hizmet binamızın temeli atıldı, Uzunkaş mevkiine 15 km yüksek enerji hattının yenisi için kamulaştırma işlemleri başlanıp üstlenici frma 15 Aralıkta teslim edecektir. Danışma meclisimizin tekrar hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinize saygılar sunuyorum"dedi
AKParti 23. Dönem Milletvekili Ali Öztürk, 24. Dönem AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun partililere hitaben konuşma yaptılar.
Belediye Başkan Vekili Mustafa Aşıroğlu ise konuşmasında şunları söyledi " 30 Mart'da "Sevgimiz İnsan, Sevdamız Karapınar" sloganıyla yola çıktık ve büyük bir başarı elde ettik. Laf değil hizmet üretiyoruz ve her yapılan hizmette biz varız. Okullarda, camilerde, Kuran kurslarında, yollarda, caddelerde, insanlarımızın arasında ve her yerde biz olacağız. İlçemiz ve ilçemize bağlı mahallelerdeki okullar, kuran kursları, cami, sağlık kuruluşlarına kilitli parke taş ve bordür taşları yapılması, Parklarda ve çocuk oyun alanlarına kilitli parke taşı ve bordür yapılması ve çevre düzenlemeleri, Yayla yerleşim yerlerinin yollarının yapım çalışmaları, temizlik işleri, alınan ve alınacak olan araçlar ile ilgili, kapalı sebze pazarı inşaatının projesinin tamamlandığını, Turgut Özal Parkının ihalesi yapıldı, 90 gün içerisinde bitirilip halkın hizmetine sunulacaktır diyen Aşıroğlu Belediyenin bütün çalışmaları ile ilgili açıklamalı bilgiler verdi.
AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun toplantıya katılan partililerin sorunlarını dinleyip, sorulan sorular cevaplandırıldı ve 40. Danışma Meclis Toplantısı verimli bir şekilde sona erdi.