Konya Kızılay Kan Merkezi ekibinden Dr. Erdinç Sütcü, Sağlık ve Kan bağış elamanları Özlem Kuru, Ayşe Adanalı, Mustafa Uluyüksel, Osman Akbaş, Hasan Durna kontrol ve gözetiminde MYO öğrencilerinden kan bağışı kabul edildi.
Karapınar Aydoğanlar MYO öğrencileri ve öğretim üyeleri 16.10.2018 Salı günü yapılan kan bağışı etkinliğine yoğun ilgi göstererek toplam da bir gün içerisinde 55 ünite kan bağışında bulundular.
Konya Kızılay Kan Merkezi yetkilileri kan bağışı konusunda şunları söylediler. "S.Ü. Karapınar Aydoğanlar MYO öğretim üyeleri ve öğrencileri kan bağışına yoğun ilgi gösterdiler. Genç neslin Kızılay'ın kan hizmetleri faaliyetlerine çok büyük katkılarının olduğunu belirten yetkililer, kan bağışında bulunmak isteyen herkes Kızılay ekiplerine başvurduğunda güvenli bir şekilde kan bağışı gerçekleştirilmektedir. Bağışlanan kan hastaya ulaştığında, kan bağışçısına SMS yolu ile bildirilmektedir. Bağış öncesinde 'Kan Bağışçısı Kayıt Formu' doldurularak, bu form doktor kontrolü ve yüz yüze görüşme ve incelemeler ile kişilerde herhangi bir engel olup olmadığı değerlendirilmekte alınan kanlar laboratuarda gerekli testlerden geçirildikten sonra, hastanelere güvenli bir şekilde hastalara kullanılmak üzere teslim edilmektedir.
S.Ü. Karapınar Aydoğanlar MYO öğrencilerinden Melek Erdoğan, Hikmet Ulusoy, Furkan Musli ve diğer öğrenciler kan bağışı konusunda şunları söylediler," Kan bağışlayarak bir hayat kurtarmanın şimdiden mutluluğunu yaşamaktayız. Bizler kan vermeye artık farklı bakıyoruz. Bir gün kan bana lazım olmayabilir ama bugün birilerine acil kan lazımsa biz gençler buradayız diyerek Kan Bağışlamanın hem dini yönden sevabının büyüklüğünü ve hem de insanlığın gereği olduğunu"söylediler