Karapınar Sağlık Ocaklarında Aile Hekimleri tarafından Kolorektal (Kalınbağırsak) kanseri taraması ile Serviks (Rahimağzı) kanseri taraması ücretsiz olarak yapılmaktadır.
Unutmayın! Kanser taraması ve erken teşhis, kanseri yok eder. Kanserden değil, geç kalmaktan kork.
Ayrıca Meme Kanseri taramasını ise vatandaşlarımız Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde, KETEM Randevu; Hacı Şaban Mahallesi, Yeni Meram Cd. No:97 Meram-Konya (Konya Eğitim Araştırma Hastanesi Binası Yanı) Telefon: 0332 323 67 09/5961 Web:  adresinden randevu alabilir veya şahsen başvurunuzu yapabilirsiniz. Tüm Kanser taramaları ücretsiz olarak yapılmaktadır.
ERKEN TANI: Tedavi şansını arttırır, tedaviyi kolaylaştırır, tedavi giderlerini azaltır, doku ve organ kaybını önler, sakatlık bırakmaz. Hayat kurtarır.
Meme Kanseri taraması için 50–69 yaş aralığındaki bayanlar, Serviks (Rahimağzı) kanseri taraması için 30–65 yaş aralığındaki bayanlar için, Kolorektal (Kalınbağırsak) kanseri taraması için ise 50–70 yaş aralığındaki tüm bayan ve erkek bireyler tarama yaptırabileceklerdir. Kanser taraması yaptırmak isteyen ve yaş olarak belirtilen vatandaşlarımıza duyurulur.