Yeşilpınar Gazetesi olarak Devlet Hastanesinde bulunduğumuz bir anda Ticaret Borsası İlkokulu 2,3 ve 4. ncü sınıf Öğrencilerinin göz kontrolü için Öğretmenleri ile birlikte Başhekim Yrd. Ve Göz Hastalıkları Uzman Dr. İsmail Hakkı Ündar tarafından minik öğrencilerin gözlerinin tek tek muayene edildiğine şahit olduk.

Başhekim Yrd. Ve Göz Hastalıkları Uzman Dr. İsmail Hakkı Ündar bu konuda şunları söyledi “ Bu projemiz ile Karapınar ilçe merkezinde eğitim- öğretim gören tüm 2, 3 ve 4. sınıf ilkokul öğrencilerinin belli bir program dâhilinde göz taramasının yapılarak göz hastalıkları ve göz sağlığının korunması için dikkat edilmesi hususlarında öğrencilerin ve öğrenci velilerinin bilinç düzeyinin yükseltilmesi,

Bölgemizde alerjik göz hastalığının ve buna bağlı göz kaşıma nedeniyle astigmatizma gelişiminin sık olduğu düşünülmekte, astigmatizma ve diğer refraksiyon kusurları nedeniyle görme azlığı yaşayan ve ambiiyopi (Göz Tembelliği) riski taşıyan çocukların tespiti ve tedavisi amaçlanmaktadır.

Öğrencilerimiz, Öğretmenleri kontrolünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan plan çerçevesinde haftanın belirli gün ve saatlerde hastanemize gelerek rutin olarak görme keskinliği muayenesi, refraksiyon kusuru muayeneleri (Gözlük), alerjik göz hastalığı muayenesi, şaşılık muayenesi ve özellikle göz tembelliğinin mevcudiyetinin tespiti için gerekli ölçüm testleri uygulanmaktadır.

Tarama sırasında tespit edilen refraksiyon kusurlarının gözlükle düzeltilmesi, alerjik bulguları olan hastaların yaşam şekli konusunda bilgilendirilmesi ve ilaçlı tedavilerin düzenlenmesi, gerek gözlükle düzelebilen gerekse cerrahi gerektiren şaşılık tiplerinin erken dönemde tespiti ile kalıcı şaşılığın ve şaşılığa bağlı göz tembelliği (ambliyopi) gelişimin engellenmesi amaçlanmaktadır.

Taramaya gelen öğrencilerimizden medikal göztepe escort bayan tedavi, gözlük kullanımı vb gereksinimi olanlara resmi hastane işlemleri uygulanmakta; bunların dışında taramada bir hastalık tespit edilmeyen öğrencilere hastanemizce resmi işlem uygulanmamakta ve ücret alınmamaktadır. Öğrencilerimizden büyük bir kısmının göz muayenelerinin yapıldığını, geriye kalan öğrencilerimizin de göz muayenelerinin belli bir program dâhilinde önümüzdeki haftalar içerisinde yapılarak göz muayenesi yapılmayan öğrencimiz kalmayacaktır”dedi

Bizde Yeşilpınar Gazetesi olarak, böylesine faydalı olan bir projeye önderlik eden Karapınar Devlet Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Dr. Eser Şenkul’a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri Kini ve Şube Müdürleri Sami Sağdıç ve Nizamettin Tezcan’a, okulların Müdür ve Öğretmenlerine, Ayrıca canla başla ve özverili bir şekilde minik öğrencilerimizden büyük bir bölümünün gözlerini muayene eden Başhekim Yrd ve Göz Hastalıkları Uzman Dr. İsmail Hakkı Ündar’a şükranlarımızı sunarız.