Görme engelli durumuna düştükten sonra hayatın renklerini bir daha hiç göremeyecek olmanın üzüntüsünü yıllarca yaşadığını anlatan Hasan Hüseyin Göçer, Konya Numune Hastanesi"nde gerçekleştirilen başarılı bir kornea naklinden sonra yeniden görmeye başladı. Operatör Doktor Fehmi Özkan tarafından gerçekleştirilen ameliyattan sonra günlük hayatını sorunsuz gidermeye başladığını anlatan Göçer şunları söyledi:
"Askerden sonra gün geçtikçe görme özelliğim kaybolmaya başladı. Hiç bir şeyi yapamaz oldum. Araç kullanamaz ve dışarı çıkamaz hale geldim. Pek çok defa doktora gittim. Damla ve gözlük verdiler. Ancak şikâyetlerim gitmedi. Yaşım daha 23 idi. Yeni evlenmiştim.Gazi Üniversitesine gittim. Kornea nakli olmam gerektiğini belirttiler. Üç sene kornea nakli bekledim. Ama bana uygun kornea bir türlü bulunamadı. Umudumu kaybetmiştim. Kornea için ailemden alınan kan örneklerinden gerekli sonuç alamadım. Yine umutsuzluğa düştüm. Bir daha artık eskisi gibi göremeyeceğim hissine kapıldım. Çocuğumu ,eşimi ,annemi, babamı bir daha göremeyeceğim galiba, dedim. Çocuklarımı her gün doyasıya öpüp onların yüzlerini beynime kopyaladım.  Artık böyle yaşamaya başladım sonra arayışımı Konya"da sürdürdüm. Konya Numune Hastanesi"nde Göz hastalıkları uzmanı Operatör Doktor Fehmi Özkan'a muayene oldum. Kendisinden kısa sürede kornea nakli olacağımı öğrenince, mutluluktan adeta havalara uçtum. Aradan geçen bir süre sonra Konya Numune Hastanesi"nden gelen bir telefon ile dünyalar benim oldu. Hemen Konya'ya gittim ve ameliyat masasına yattım. 2016 yılında 1,5 ay arayla kornea naklim gerçekleşti.  Şu an da gazete okuyup, bisiklete binebiliyorum ve araç kullanabiliyorum. Artık dünyalar benim… Çocuklarımı görüyor, öpüyor, kokluyorum. Dünyanın en mutlu insanı benim" diye konuştu.    
ORGANLARIMI BENDE BAĞIŞLADIM
Yaşadıkları karşısında organ naklinin ne kadar önemli olduğunu çok daha iyi anladığını ifade eden Hasan Hüseyin Göçer; Organ bağışının ne kadar önemli olduğunu önceleri pek dikkate almadım. Ancak sağlığımı kaybettikten sonra organ bağışının önemini kavrayabildim. Organ bağışının önemine dikkat çekmek istiyorum. Bir gün öleceğiz. Herkesi organ nakline davet ediyorum. Çünkü benim organ nakline ihtiyacım olmayacak diye düşünmemek gerekiyor.Bana kornea nakli yapılan kişilerin ailelerinin kim olduğunu bilmiyorum. Onlardan Allah razı olsun. Aileme yeniden ışık oldular. Kornea nakliyle yeniden hayat bulduktan sonra bütün organlarımı bağışladım."dedi.