Tarımın en önemli merkezlerinden birisi olan ve hububat ekimin yaygın olduğu Karapınar’ da kuraklık nedeni ile ürünler zor günler yaşıyor. Nisan ayı içerisinde yağış alamayan çiftçiler her hafta sonu yağmur duasına çıkıyor.
Daha önceki haftalarda Akyayla, Yassıca, Akkuyu, Üzecek, Kızık höyüğü, kangal boğazı ve diğer mevkilerde yağmur duasına çıkılıp Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edilip, yapılan yağmur duasında hutbe, 2 rekat istiska namazı kılınarak din adamları tarafından yağmur duasına katılan vatandaşlara vaazı nasihatler yapıldı, küsler barıştırıldı ve çocuklar çeşitli hediyelerle yağmur duasına gelen vatandaşlar tarafından sevindirildi.
Bu hafta sonu ise ilçenin Yeniceoba, İnoba, Samuk, Yazomca, Karakuyu ve yelekli Bölgelerinde vatandaşlar ellerini semaya yağmur yağması için açtılar ve içtenlikle dualar ettiler. Daha önceki haftalarda yapılan yağmur dualarında olduğu gibi, Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu, dualar edilip, yapılan yağmur duasında hutbe, iki rekât istiska namazı kılınarak din adamları tarafından yağmur duasına katılan vatandaşlara vaazı nasihatler yapılarak, küsler barıştırıldı ve çocuklar çeşitli hediyelerle sevindirildi.
Yeşilpınar Gazetesi Muhabiri olarak Yelekli Yaylası yağmur duasına da katılarak, burada din adamlarımızdan Reşadiye Camii İmam Hatibi Musa Kazım Mutlusoy, Eski Apak Camii İmam Hatibi Memduh Yazar, Yurt Camii İmam Hatibi Harun Paslı, Yelekli Yaylyası Camii İmam Hatibi Mustafa Badem görev yaptılar. Yağmur duasına katılan din adamları vatandaşlarla birlikte dualar ettiler.
Yağmur duası sonrasında yüzlerce koyun kesilerek katılımcılara etli pilav ikram edildi.
Yağmur duasına katılan tüm din adamlarımız, vatandaşlarımıza çok güzel vaazı nasihatlerde bulunmalarından ve vazifelerini hiçbir karşılık beklemeden gönüllü olarak yapmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.