04.06.2014 günü 72 Ünite Kan Bağışı, 05.06.2014 günü 73 Ünite Kan Bağışı, 06.06.2014 günü ise 91 ünite kan bağışı alındığı tespit edildi. Konya Kızılay Kan Merkezinin kan bağış kampanyasına İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve Belediye Meclis Üyeleri, Kurum ve kuruluşlar, Karapınar'da faaliyet gösteren basın mensupları, Merkezi Konya'da bulunan ve Karapınar'da gönüllü olarak destek veren Mevlevi Derneğinden Hikmet Özsoy, Ali Şahin, Muhsin Çobanoğlu ve vatandaşlar destek verdikleri öğrenildi.
Konya Kızılay Kan Merkezinde görevli Doktorlarımız Karapınar'da kan bağışına ilginin bir hayli iyi olduğunu belirttiler. Kan vermenin faydalarından da bahseden yetkililer bu konuda şunları söylediler; Bir Kan Bir Can demektir. Kan Vermenin Faydaları
" Kemik iliğinin yağlanmasını önleyip, kan yapımı canlı tutulur.
"Verilen kanın yerine, anında vücuttan genç hücreler dolaşımına katıldığı için, bağışçı daha dinç ve canlı olur.
" Kandaki yüksek yağ oranı düşer.
" Kan bağışı kalp krizi ihtimalini %90 azaltır.
" Kan bağışlayan kişide baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkısı olur.
" Kan bağışçısı her kan verdiğinde: 
AIDS , Hepatit B , Hepatit C , Sifiliz 
Kan grubu taramasından ücretsiz olarak yararlanmış olur.
" Trafik kazasında yaralanan bir kimsenin, kan uyuşmazlığı olan bir bebeğin, kan bulunmazsa ölecek bir hastanın sizin verdiğiniz kanla kurtulmasının, size verdiği manevi duygu ölçüsüzdür. Bağışınız çok insancıl ve onurlu bir davranıştır.
Sürekli ve düzenli kan bağışlayanlara:
10 bağışta Bronz Madalya
25 bağışta Gümüş Madalya
35 bağışta Altın Madalya
40 bağışta Plaket verilerek taltif edilir.
" Kan bağışında bulunanlara KAN SİGORTA KARTI tahsis edilir. Bu kart gerçekleşmesini arzu etmediğimiz acil kan ihtiyaçlarında size ve soyadınızı taşıyan tüm yakınlarınıza tüm Kızılay Kan Merkezlerinden azami öncelikli kan alma ve sosyal güvencesi olmayanlar için ücretsiz kan temin edilmede kullanılır.

Kan bağışı tecrübeli hekimlerimiz tarafından muayene edilerek gerçekleştirilir. dediler