PRP özellikle son 5 yıldır giderek artan bir şekilde çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılmaya başlanmış yeni ve doğal bir tedavidir. Başlangıçta daha çok kozmetik amaçlı kullanılmış olsa da son dönemlerde özellikle kas iskelet sistemi hastalıklarında da kullanılmaya başlamıştır. PRP, trombositten zengin plazma anlamına gelmektedir. Bu yöntemde ilaç hastanın kendi kan hücrelerinden hazırlanmaktadır. Trombosit temelde kanın pıhtılaşmayı sağlayan elemanı olup içeriğinde büyüme faktörü ve bazı doğal koruyucu maddeler içerir. Trombositten zenginleştirilmiş plasma sıvısı doğal bir ilaç gibi etki gösterir. Yaralanmanın ve zedelenmenin olduğu tendon kıkırdak gibi yapıların iyileşmesini hızlandırır.

   PRP uygulamasında hastanın kendi kanı steril bir ortamda alındıktan sonra özel işlemler ile trombositler kanın diğer hücrelerinden ayrılıyor. Uygulanmak istenen bölgeye bu sıvı enjekte ediliyor. PRP’nin kalitesi, trombositlerin yaşama kabiliyetine bağlıdır. Bu nedenle PRP uzman bir ekip tarafından hazırlanmalı ve uygulanmalıdır.

    Karapınar Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Hüseyin BABUR “ PRP Uygulamasının Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Savaş Karpuz tarafından uygulanacağını ve kamu sağlık tarifesi üzerinden ücretlendirileceğini, hastalarımızın Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Polikliniğine başvurmaları gerektiğini belirtti. Ayrıca hastanemizde Göğüs Hastalıkları Uzmanının göreve başlaması ile birlikte Sigara Bırakma Polikliniği açma hazırlıklarına başlandığını, en kısa sürede bu biriminde hastaneye kazandırılarak hizmete başlayacak”dedi.