Hastane açılışına, AK Parti Grup Başkan vekili Mahir Ünal,  AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu,AK Parti Konya Milletvekili Adayları, Karapınar Kaymakamı Ramazan Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Musa Arat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek,Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op.Dr. Gökhan Darılmaz, Konya İl Sağlık Müdürü Yrd.Doç.Dr. Hasan Küçükkendirci, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, AK Parti Karapınar İlçe Başkanı Nadi Tartan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Hastane Başhekimi Dr. Eser Şenkul, Karapınar Kuruluş Başkanları, Hastane arsasını bağışlayan Himmet Türkoğlu, Müftü Kadir Demirlenk,Davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Kon-TV sunusu Süleyman Karaca’nın sunuculuğunda başlayan açılış proğramı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Karapınar’da yeni yapılan Devlet Hastanesi Hizmet Binası arsasının bağışını yapan Himmet Türkoğlu yaptığı konuşmasında katılımcıları selamladıktan sonra, Karapınar Devlet Hastanesi arsasını bağış yapmasından dolayı çok mutlu olduğunu ve Bu hizmet binasının Karapınar’a ve Ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”dedi

Karapınar Devlet HNastanesi Başhekimi Dr. Eser Şenkul  konuşmasında Karapınar’ımızda sağlıkta değişim ve yenilik zamanı dedik ve bu güzel güne kadar geldik. Aslında yaşadıklarımız Türkiye’mizdeki sağlık alanında değişimin Karapınar’ımıza yansıması idi. 52 yıllık son haddine gelmiş hastaneden 20.000 M2 lik arazide 8.300 M2 lik kapalı alana sahip 5 yıldızlı otel ayarında kullanışlı ve teknolojik bir hastaneye kavuşmanın haklı gururu içerisindeyiz. Hastanemiz 75 yataklı olarak hizmet vermeye müsait hale getirilmiştir. 25 Aralık 2015 tarihinde bizlere teslim edildi. Teslimden sonra hastanemizi daha verimli kullanabilmek  adına çeşitli çalışmalar yaptık ve tabiri caizse beş yıldızlı bir otel konsepti oluşturduk. Peki ne kadar harcama yapıldı? Binanın ihale bedeli 8.300.000 TL, tıbbi cihazlar ve donanım maliyeti yaklaşık 2.750.000 TLdır. Yani Karapınarımıza tüm tıbbi cihaz donanımlarıyla birlikte 1.5 yıllık süreç içerisinde 11 milyonluk bir yatırım yapılmıştır. 5 Yataklı diyaliz merkezinin tüm hazırlıkları yapıldı. 7 yataklı erişkin yoğun bakım ünitesi, 4 kucezli yeni doğum yoğun bakım ünetise, kan transfizyon ünitesi yakın bir zamanda hizmete başlayacaktır.

Hastanemizin kuruluş aşamasından son haline gelene kadar destekleri ile hastanemizin açılışını sağlayan Milletvekilimiz Sayın Dr. Mustafa Baloğlu’na, Kaymakam Ramazan Yıldırım’a, Belediye Başkanı Mehmet Yaka’ya, AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan’a, Arsa bağışı yapan Himmet Türkoğlu’na, Sağlık Hizmetleri Dernek Başkanı Muammer Bozdoğan’a, hayırsever vatandaşlarımıza, Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Sayın Yrd. Doç.Dr. Gökhan Darılmaz’a, Genel Sekreterlik ekibine, çok kıymetli personellerime teşekkür eder, Karapınar’ımıza hayırlı uğurlu olmasını diler, saygılar sunarım.”dedi

Kaymakam Ramazan Yıldırım, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu ve AK Parti Gurup Başkan Vekili Mahir Ünal’ın konuşmalarının ardından Hastane hizmet binasının açılışı katılımcılarla birlikte yapıldı.