Kan bağış kampanyası Konya Kızılay Kan Merkezinde görevli Dr. Erdinç Sütcü'nün kontrol ve denetiminde Hemşireler Havva Ağıl, Şerife Bilgiç, Ayşe Taşkın, yardımcı elaman İbrahim Çelik kan bağışları kabul edildi.
Konya Kızılay Kan Merkezi'nin düzenlemiş olduğu kan bağış kampanyasına Karapınar Genç Kızılay Gönüllülerinden Başkan Çağrı Sak, Başkan Yrd. Berkay Yüzbaşıoğlu, Hamdi Aksoylu, Hamdi Karakaya, Muhammet Kurnaz, Konya Mevlevi Derneği temsilcisi Hikmet Özsoy ile yerel basın mensupları destek verdiler.
16 Ocak 2021 Cumartesi Günü 11.00-17.00 saatleri arasında yapılan kan bağışına bay ve bayan olmak üzere her meslekten vatandaşımız Covid-19 tedbirleri kapsamında 68 Ünite Kan Bağışı alındı.
Kan bağışında bulunan vatandaşlar şunları söylediler," Kan bağışı yaparak bir vatandaşımızın bizim kanımızla hayata tutunabilir. Kan vermekle vücudumuzdaki kan hücreleri yenileniyor ve daha sağlıklı, dana güçlü olmamızı sağlıyor, yaptığımız kan bağışı kalp krizi ihtimalini % 90 azaltmaktadır. Baş ağırısı ve Stres gibi rahatsızlıkların ilacıdır, yüksek tansiyona iyi geldiği biliniyor, kanda bulunan yüksek yağ oranını düşürüyor kan her an kendimize de ihtiyaç olabilir. Kan vermekle insanlığa faydalı olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz."dediler