Doktorlar, çocuklarının hastalığına çare arayan aileye, kemik iliği nakli yapılması gerektiğini söyledi.

Doku uyumunun tespiti için yapılan tahlilde baba, anne ve ailenin diğer oğlu Osman'ın (15) sonuçları olumsuz çıkarken, güzel haber Yiğit'in 10 yaşındaki ablası Hatice'den geldi.
Abladan alınan örneklerde nakil için gerekli uyumun sağlanması üzerine, küçük Yiğit'e Medical Park Antalya Hastanesi'nde başarılı şekilde ilik nakli yapıldı.
Ablasından alınan kemik iliği ve ailesinin desteğiyle hayata tutunan Yiğit, ayda bir sağlık kontrolü için hastaneye giderek yaşamını sürdürüyor.
Anne Hacer Karabacak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yiğit'in ablasından alınan ilikle hayata tutunmaya çalıştığını söyledi.

Çocuğunun, 2 yıldır lösemi ile mücadele ettiğini dile getiren Karabacak, şunları söyledi:
"Oğlumuzun ani rahatsızlığı bizleri çok üzdü. Doktorlar tek çarenin ilik nakli olduğunu belirtiyordu. Çok sıkıntılı günler yaşadık. Ama şimdi çok mutluyuz. Allah'ıma şükürler olsun. Sonuçlar iyi, Yiğit de iyi. Tekrar yaşama döndüğü için mutluyuz. İlk zamanlar çok kötüydük. Onu kaybedeceğimizi bile düşündük. Ablası verdiği ilik ile kardeşini hayata döndürdü."
- "Moralini yüksek tutmaya çalışıyoruz"
Giyim mağazasında çalışan baba Fatih Karabacak da naklin başarılı şekilde yapılmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Çocuklarının birbirlerine bağlılığından çok etkilendiklerini vurgulayan Karabacak, şöyle devam etti:
"Çocuğumuzun sağlığına bir an önce kavuşması için hep birlikte çalıştık. Bakımı ve hijyene çok önem veriyor, moralini yüksek tutmaya çalışıyoruz. Oğlumuzun sağlına kavuşması için elimizden geleni yapıyoruz. Nakil öncesi ailecek tahlil yaptırdık. Sadece kızım Hatice'nin iliği yüzde yüz uydu. Benim, eşimin ve diğer oğlum Osman'ın dokuları uymadı. Güzel haber Hatice'den gelince oğluma ilik nakli gerçekleştirildi.

Çok mutluyuz. Güzel bir kardeşlik örneği oldu. Ablası kardeşine yeni bir hayat verdi. Erken teşhis ve tedavi en büyük şansımız oldu.10 gün geç kalsak çocuğum bugün hayatta olmayabilirdi."
- Burak Yılmaz hayranı
Galatasaray taraftarı olan ve Burak Yılmaz'ı çok sevdiğini ifade eden küçük Yiğit ise sarı kırmızılı futbolcu ile tanışmayı veya kendisine forma göndermesini çok istediğini aktardı.
Abla Hatice Karabacak, kardeşini çok sevdiğini belirterek, "Ona iliğimi verdiğim için çok mutluyum" dedi.