Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Çevre Kontrol Şube Müdürü Hasan Basri Güneş, Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Özcan ile beraber Cumhuriyet Alanındaki Mobil Ölçüm istasyonunda incelemelerde bulundu.

Çalışmalar hakkında Çevre Kontrol Şube Müdürü Hasan Basri Güneş’ten bilgi alan Yaka

yaptığı açıklamada “Mobil istasyondaki cihazlar, ilçemizdeki ölçümlerinde havanın içerisinde ne kadar partikül (parçacık) var, karbon monoksit gibi zararlı maddelerin ölçümünü yapıldı.

İlçemizde yapılan çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e Çevre Kontrol Şube Müdürü Hasan Basri Bey’e vermiş olduğu bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Bu çalışmalar ile ilgili Çevre Kontrol Şube Müdürü Hasan Basri Güneş; “İlçede hava kirliliği, hava kalitesinde hangi noktalarda, bunlar tespit edilmiş olacak olup ilçede partikül madde, kükürt dioksit,azot oksitler,karbon monoksit ozon ve benzeri kirlilik parametlerinin ölçümleri yapıldı. Aynı zamanda bu ölçümler istasyonumuzdaki meteorolojik verilerle karşılaştırılarak ortaya bir rapor çıkacak. Bu çalışma sonrasında çıkacak raporu Belediye Başkanımız Mehmet Yaka’ya sunacağız. Bu vesile ile Karapınar’ın hava kirlilik durumu, bu çıkacak raporla ortaya çıkmış olacak” dedi.