Op. Dr. Güncel Öztürk denetimindeki Hairnevasaç ekim merkezi uzmanları, doğal bir görünüm ile sonuçlanmayan saç ekim operasyonlarının kişiyi kellik sorunundan çok daha fazla mutsuz edebileceğini belirtti.

Saç ekim operasyonunda kişiye özel saç tasarımı yapılması ve doğru bir şekilde ekim işlemi yapılması çok önemlidir. Yüzü yuvarlak bir şekilde ön saç çizgisi, saçın çıkış yönünü, çıkış açısı ve yoğunluğunun doğru olması doğal görünüm için şarttır. Bu kriterlerin sağlanamaması saçın şekilsiz ve kullanışsız olmasına yol açar. Doğal saçta bile açısı ve yönü bozuk olan her bir teli saçı şekillendirmede sıkıntı yaratır. Alnın hemen üzerinden fırça gibi uzayan saç telleri çim adam görünümüne yol açarak kişinin mutsuz olmasına yol açar. İğnesiz saç ekimi operasyonlarının doğal bir görünüm ile sonuçlanabilmesi için alanında uzman ekipler tarafından doğru bir şekilde planlanmış saç tasarımı ve doğru tekniğin kullanılması gerekir.

İğnesiz saç ekiminde kişiye özel saç tasarımı yapılmalıdır

İğnesiz saç ekiminde kişinin yaşına uygun ön saç çizgisi tasarımı yapılmalıdır. Doğal ön saç çizgisi kişiden kişiye farklılık gösterecek şekilde girinti ve çıkıntılara sahiptir. Yusyuvarlak bir şekle sahip değildir. Ayrıca alnın üzerinden ince ve tek telli saçlar ile başlayıp tepeye doğru kalınlığı ve yoğunluğu artacak şekilde ilerler.

Saç tasarımında kişinin yaşı da dikkat alınmalıdır. Orta yaşın üzerindeki bir kişiye yirmili yaşlarındaki saç yoğunluğu içeren bir saç tasarımı doğal bir görünüm ile sonuçlanmaz. Yine ön saç çizgisinin 20’li yaşlardaki hizasından başlaması da yapay bir görünüme yol açar. Bu nedenle özellikle ön saç çizgisi tasarımı saç ekimin en önemli safhasını oluşturur.

İğnesiz saç ekiminde saçın çıkış yönü çok önemli!

İğnesiz saç ekim operasyonundagreftlerin doğru açı ve çıkış yönünde ekilmesi de çok önemlidir. Saçın çıkış yönünün hatalı olması saçların farklı yönlerde uzamasına yol açabilir. Bu da saçın şekillendirilmesini zorlaştıracağı için kullanışsız hale gelmesine neden olur. Bu nedenle her bir saç telinin en doğru şekilde hatasız bir şekilde yerleştirilmesi gerekir.

İğnesiz saç ekiminde verici bölgede de iz oluşmaz

Donör bölgeden saç greftlerinin alınmasına da çok özen gösterilmelidir. Saç greftleri hiçbir zarar görmeden alınmalı ve aynı şekilde hiçbir zarar görmeden transfer edilmelidir. Donör bölgede istenmeyen açıklıklar oluşması saç ekim operasyonunun başarısızlık ile sonuçlanmasına yol açar. Alınan her bir saç folükülünün canlılığının korunması çok önemlidir.Donör bölgedeki hatalı saç ekimi nedeniyle oluşan açıklıkların telafisi daha zor olur. Bu gibi durumlarda vücut kıllarından faydalanmak gerekebilir.

Saç ekim merkezinin doğru bir şekilde seçilmesi operasyonun başarısını ve hayal edilen sonuçlara ulaşmayı garantiler. Unutmayın, iğnesiz saç ekimi operasyonları alanında uzman ekipler tarafından klinik ortamda gerçekleştirilmelidir.

#GüncelÖztürk #İğnesizSaçEkimi #SaçEktirme