Karapınar Devlet Hastanesi ve Karapınar KOMEK Kurs Merkezi işbirliği ile çalışanların yaşam boyu kullanabileceği ve mesleki gelişmesine yararlı olacak, iyi ilişkiler kurabilmesi ve görev yaptıkları alanlara uyum sağlayabilmesi gibi genel bilgi ve beceri düzeylerini geliştirmek amacıyla Karapınar Devlet Hastanesinde görev yapan genel destek personeli ve kat hizmetleri personeline 03.03.2018-14.04.2018 tarihleri arasında toplam 56 saat  Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik mezunu Gamze EROĞLU tarafından Uygulamalı Kat Hizmetleri Personeli Uyum ve Geliştirme Eğitimi  verilmiştir. 
Kat Hizmetleri Personeli Uyum ve Geliştirme Eğitimin tamamlanması ile eğitime katılan personellere Karapınar Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Hüseyin BABUR,  KOMEK Kurs Merkezi Müdürü Ali TUNA, Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Recep DEMİRGÜL, İdari ve Mali İşler Müdürü Mustafa SORAN, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Emine ERDEM ve Müdür Yardımcısı Levent KÜÇÜK tarafından 18.09.2018 tarihinde Türkiye ile birlikte Avrupa Birliği ülkelerinde de geçerli olan sertifikaları tebrik edilerek verildi. 
Eğitime katılan kursiyer Adnan Duru şunları söyledi," Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Karapınar Devlet Hastanesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi Karapınar  KOMEK Kurs Merkezi işbirliği ile 03.03.2018- 14.04.2018 tarihleri arasında düzenlenen 56 saatlik Kat Hizmetleri Personeli Geliştirme ve Uyum Eğitim programını tamamlayarak belgeyi almaya hak kazandık. Bu verilen eğitim bizler için çok faydalı olmuştur. Bizlere bu fırsatı sağlayan Karapınar Devlet Hastanesi Başhekimi ve Yönetici Dr.Hüseyin  Babur'a, Karapınar KOMEK Kurs Merkezi Müdürü Ali Tuna'ya, Eğitim veren  Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Mezunu Gamze Eroğlu'na çok teşekkür ediyorum."dedi