Kardiyoloji Uzman Dr. Ali ERYAVUZ; 1972 Konya doğumlu olup, İlkokul, Ortaokul ve Liseyi Konya'da tamamladıktan sonra, 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1997 yılında başarı ile mezun oldu. 1998 yılında Meram Tıp Fakültesinde Kardiyoloji ihtisasına başlayıp 2003 yılında ihtisasını başarı ile tamamladığı, 2003 yılından Karapınar Devlet Hastanesine atanıncaya kadar Konya Özel Selçuklu Hastanesinde ve diğer Özel Hastanelerde Kardiyoloji Uzman Dr. olarak görev yaptı.
Sağlık Bakanlığınca 02 Ocak 2020 tarihinde İlk Defa Karapınar Devlet Hastanesine Kardiyoloji Uzman Dr. Ali ERYAVUZ atanarak hasta kabullerine başladı.
Karapınar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ertuğrul YARALI bu konuda şunları söyledi," Karapınar tarihinde bir ilk olarak Devlet Hastanemize Sağlık Bakanlığınca Kardiyoloji Uzman Dr. Ali ERYAVUZ atanarak hasta kabullerine başlamıştır. Kardiyoloji Uzman Doktorumuzun faydalanacağı gerekli cihazları temin edilmesinde destek ve yardımlarını esirgemeyen Başta Sayın Bakanlarımız Murat KURUM, Fahrettin KOCA olmak üzere Belediye Başkanımız Mehmet YAKA ve İl Sağlık Müdürümüz Prof.Dr. Mehmet KOÇ hocamıza şükranlarımı sunuyorum."dedi