Hastane Baştabibi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Alper Dursun Şağban bu konuda şunları söyledi” Endoskopi Ünitesi mide ve bağırsakların ince bir kamera yardımıyla tetkik edildiği ve bu bölge hastalıklarının tanı ve tedavisinde bugün için en iyi ve tek yöntem olduğunu söyleyen Şağban, Hastanemize böyle bir hizmetin gelebilmesi için geniş ve ferah bir mekan gerektiği ancak 5 doktorun atanması ile ve tomoğrafi cihazının da gelmesi ile endoskopi cihazının konacağı uygun bir yer bulunamadığından Başhekimlik odasını boşaltarak cihazı bu odaya yerleştirildiği, Başhekim odasının karşısındaki Hastane Müdürü Yunus Nadi Balık’ın odası ise hasta bekleme odası olarak dizayn edildiği, 10 gün içerisinde de 30 hastanın endoskopi muayeneleri yapılarak, hastalıkları teşhis edilip, tedavilerine başlanıldığı belirtildi.

Başhekim Şağban Karapınar Devlet Hastanemize diğer Genel Cerrahi Uzman Op. Dr. Hilmi Uyar’ın da gelmesiyle hizmetlerinin güçlenerek devam ettiğini belirten Şağban, Hastanemize derdine çare bulmak için gelen hastalarımızın ızdırabını dindirmek ve derdine çare bulmak için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz”dedi

Bizde Yeşilpınar Gazetesi olarak, Karapınar Devlet Hastanesi Baştabibi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Alper Dursun Şağban ve ekibi ilçemiz hastanesinde 2009 yılından 2012 yılına kadar İlçe Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Sivil Toplum Örgütlerinin de maddi ve manevi destekleri ile bir çok yeniliklere imza attığını gördük bir de bu yeniliklerin üzerine kendi makam odasını endoskopi ünitesine tahsis etmesi, karşısındaki müdür odasını bekleme odası olarak düzenlenmesi gerçekten takdire şayan, özverili bir hareket olarak değerlendirmekteyiz. Baştabibimiz ve ekibini bu davranışlarından dolayı kutlarken, Önce insana hizmet diyen ve hastanemize gelen bir hastanın acısını ağrısını dindirmek ve derdine çare olabiliyorsak ne mutlu bize demesi unutulmayacak bir söz olarak hafızalarımızdan silinmeyecektir. Hastanemizde özverili bir şekilde çalışan bütün görevlilerimize teşekkür ederiz.