Hafta içinde Cuma ve Pazartesi günü saat 11.00- 19.00 saatleri arasında, hafta sonu Cumartesi ve Pazar günlerinde ise 12.00–19.00 saatleri arasında kan bağışı kabul edileceği yetkililer tarafından belirtildi.

Konya Kızılay Kan Merkezince 04.09.2015 Cuma günü Karapınar’da vatandaşlar tarafından kan bağışçısı kayıt formunda yazılı olan sorgulama formunu doldurduktan sonra Dr. Hikmet Başar kontrolünde ve Flebotomis elamanları Mustafa Şahin, Mustafa Yıldız, Tuba Biçer, Bilal Yıldız, destek personellerinden Bekir Tutan, Ahmet Sergin’in yardımlarıyla bir günde 114 ünite kan bağışı alındığı öğrenildi.

Konya Kan Bağışı Merkez Müdürlüğü, Kan Bağışçısı Kazanım Personeli Engin Çorman ise şunları söyledi.” Konya İl genelinde günlük ortalama 300 kişinin kana ihtiyacı olmaktadır. Günlük 300’ün altında kan bağışı toplandığında hastaneler gidin kan verecek kişi bulup getirin demek zorunda kalmaktadırlar. Bu kan ihtiyacının hangi birinden haberimiz olmaktadır? Dolayısıyla kan ihtiyacının acil değil, sürekli bir ihtiyaç olduğunun farkına varılması, belirli bir kesimin düzenli olarak kan bağışlayarak bu önemli kan ihtiyacının karşılanması gerekmektedir. Kan bağış sayıları ile marka olan ve duyarlı Karapınar halkına ve kurtardıkları canlar adına teşekkür ediyorum.”dedi