Ankara da tedavisi devam eden minik sevimli 6 yaşında ki Uygar Taşdemir için olası bir kemik iliği için uygun doner taraması yapılmakta olduğundan 18-50 yaş arası sağlıklı Karapınar'da bay ve bayanlar kan vermek için sıraya girdiler ve 70 ünite kan ve 48 kök hücre bağışında bulundular.
Konya Kızılay Kan Merkezi'nin Karapınar'da ki KOMEK binasında bir günlük kan bağış kampanyasında Dr. Günce Ünver kontrol ve denetiminde alınan kan bağışında Flebotomistler; Ahsen Çila, İlknur Karlı, Mustafa Ulu Yüksel, Yardımcı elamanlar Ali Zeybek, Promotör Mevlüt Karaman, Meslek yetkilisi Engin Çorman ve Konya Kızılay Kan Merkezi elamanlarına gönüllü olarak yardım eden Karapınar Kızılay Derneği elamanlarından Başkan Yrd. Çağrı Sak, Atatürk Ün.Hemşirelik Bölümü Öğrencisi Zeliha Nur Terzioğlu, Aybüke Öztaş, Berkay Yüzbaşıoğlu, Rahim Kara, Hamdi Aksoylu'nun görev yaptıkları görüldü.
Tedavisi devam eden 6 yaşındaki minik Uygar Taşdemir'in dedesi olan Ziraat Y.Müh. Nevzat Taşdemir şunları söyledi," Durumun hassasiyetini bilip kan veren ve kök hücre bağışı yapan bütün Karapınarlı bay bayan hemşerilerimize kurtaracakları candan dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu arada sevimli minik biricik torunum Uygar Taşdemir olmak üzere bütün hasta kardeşlerimize Allah'dan şifalar diliyorum. Ayrıca Ankara Hacattepe Üniversitesi, Çocuk Hastanesi, Hematoloji bölümünde ki tüm Profösör, Doçent, Doktor ve Sağlık çalışanlarına, Konya ve Karapınar'da başlattıkları kan ve kök hücre bağışı için başlattıkları kampanya dan dolayı Konya Kızılay Kan Merkezi'ne ve tüm Doktorlarına, Flebotomistlere, yardımcı sağlık elamanlarına, meslek yetkilisine, çalışanlarına, kan bağışında gönüllü olarak Konya Kızılay Kan Merkezi çalışanlarına gönüllü olarak yardımcı olan Karapınar Kızılay Derneği elamanlarına gösterdikleri ilgi, alaka ve çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Allahım hepisinden razi olsun"dedi
Bizde Yeşilpınar Gazetesi olarak Tedavisi devam etmekte olan 6 yaşındaki minik, melekler kadar güzel ve sevimli Uygar Kardeşimize geçmiş olsun, Allahım tez zamanda acil şifalar diliyoruz.