Öncelikle bütün Öğretmenlerimize, 24 Kasım Öğretmenler Gününüz kutlu olsun diyerek sözlerime başlamak istiyorum.

Buradan 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı muhteşemdi desem yeridir. Kutlama programına emeği geçen İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç’a ve Şube Müdürleri Recep Ekinci ve Okan Tekkalan’a, Okul Müdürlerimize ve Öğretmenlerimize, Ayrıca;

Öğretmenlerimizi bu mutlu günlerinde yalnız bırakmayan İlçe Kaymakamımız Ramazan Yıldırım’a, Garnizon Komutanımız Topçu Albay Oğuz Osman Cantürk’e, Belediye Başkanımız Mehmet Yaka’ya, İlçe Müftümüz Kadir Demirlenk’e, İlçe Emniyet Müdürümüz İzzet Meydan’a, İlçe Jandarma Komutan V. İsmail Yürekli’ye, Emekli Öğretmenlerimize, Kurum ve Kuruluş Başkanlarımıza, Basın Mensubu arkadaşlarımıza ve tüm diğer davetlilere şükranlarımı sunuyorum.

SELAM OLSUN, Karanlığın ve cehlin güneşlerine, SELAM OLSUN, İrfan ordusunun gözü pek savaşçılarına,

Onlar ki, bir kutsal mesleğin mirasçısı… Onlar ki; geceleri gündüz eyleyen.. Onlar ki; Alınlarında bilgiden meşaleler, karanlığın gözbebeğine yürürler… Azmin ve iradenin timsali onlar.

Çıktılar yola, yolları belli, hedef, güllük gülistanlık değil; Yollar, sarp kayalıklar… Gönüllerinde bilginin çağlayan seli. Aktarır tüm bildiklerini. Odur karşılıksız seven, Adı değilmi ki ÖĞRETMEN.

Tam bir fedakârlık abidesidir Öğretmen. Küçük fidanları gelişip büyüsün, meyve versin diye onları alın teriyle sulayan bahçıvan…

Bu işe gönül vermiş, bir adım bile geri gitmeyen yılmaz savaşçı…

Kocaman dağın ardında bulunan aydınlık geleceğe ulaşmaya çalışan ve buna inanan gözü pek Ferhat… Önüne çıkan engel dağ gibi çetin, kılıç gibi keskin, ateş gibi yakıcı olsa da buna direnen bir aşılmaz kale…

Haksızlığa karşı katı kalpli, ümide karşı yufka yürekli…. Sahip olduğu sevgi ve bilgiyi hesapsızca etrafına dağıtan, Peygamber ahlaklı, cömert insan…ÖĞRETMENLERİMİZ.

Öğretmenler Gününde Atatürk Anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç’ın çelenk sunma merasiminden sonra Okur düğün salonunda başlayan program gerçekten görülmeye değerdi. Öğretmenlerimize layık bir kutlama programı düzenlendiği gözlerden kaçmadı.

Anıt Kafe sahibi Zekeriya Coşar ve ekibinin protokol üyelerine, öğretmenlerimize ve davetli misafirlere hizmetlerin aksamadan yapılması çok güzeldi.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sami Sağdıç’ın, Fevzipaşa Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Hatice Uğur’un, Kaymakamımız Ramazan Yıldırım’ın öğretmenlerimize yönelik konuşmaları gerçekten mükemmeldi. Kaymakamımız Ramazan Yıldırım’ın öğretmenlerimize tavsiyelerde bulunarak birlik ve beraberlik içerisinde olmalarını, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç’a destek olmalarını, İlçenin eğitim seviyesinin iyi olduğunu ancak daha da iyi olması için el ele vererek daha çok çalışmalarını, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç’ın gerçekleştireceği projelere destek verilmesini istedi.

Program’da İlçemizde görev yapan öğretmenler arasında yapılan “Öğretmen” konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan 75. Yıl İlkokulundan Akile Taşkın ödülünü İlçe Kaymakamımız Ramazan Yıldırım’ın elinden aldı.

Adaylığı kaldırılan Öğretmenlerin Meke Anadolu Lisesi Müdürü Celalettin Aktürk yönetiminde Türk Bayrağına ellerini koyarak yemin etmeleri çok güzeldi.

Yıllarını eğitime adayan ve emekli öğretmen Lütfi Uğur’a hizmet şeref belgesi Garnizon Komutanı Toıpçu Albay Oğuz Osman Cantürk tarafından verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi destekleme ve yetiştirme kursları yönergesi kapsamında açılan kurslarda görev alan yönetici ve öğretmenlerimize üç grup halinde başarı belgeleri Kaymakam, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı ve diğer yetkililer tarafından tebrik edilerek verildi.

Öğretmenler Günün’de müzik ziyafeti veren Öğretmenlerimizden Aslı Kaymak, Barış Dülger, Halil Can Özel, Ömer Pektaş, Sabiha Açar, Şenay Özcan, Tuba Gürbüz, Tuğçe Kurt, Umut Kara çalıp sayledikleri birbirinden güzel türkü ve şarkılarla bütün katılımcıların takdirini kazanarak bol bol alkış aldılar ve programa ayrı bir güzellik kattılar.

Öğretmenler Günü programının hazırlanmasında emeği geçen ve kutlama komitesinde görev alan Okul Müdürlerinden Ahmet İcalan, Özgür İlhan, Osman Gündüz, Süleyman Akbey, Süleyman Karadeniz, Umut Kara’ya plaketleri Kaymakamımız Ramazan Yıldırım tarafından tebrik edilerek takdim edildi.

Öğretmenlerin birbirinden söyledikleri şarkı ve türküler eşliğinde, yemek ikramına geçildi. Anıt Kafe sahibi Zekeriya Coşar ve ekibinin protokol üyelerine, öğretmenlerimize ve davetli misafirlere yaptıkları hizmetlerinin aksamadan yapılması çok güzeldi.

Öğretmenlerimizi seviyor ve saygı duyuyorum.