Sayın çok kıymetli okuyucularım. 24 Kasım 2017 tarihinde bilindiği üzere Anıt alanında ve Karapınar Kültür Merkezinde protokol üyelerinin, okul müdürlerinin, öğretmenlerin, öğrencilerin, basının ve misafirlerin hazır bulunduğu bir ortamda "24 Kasım Öğretmenler Günü" coşku ile kutlandı. Kutlama programında İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç'ın çok güzel ve anlamlı konuşmasını çok beğendim ve bana ayrılan yer doluncaya kadar bu köşe yazımda yazarak, konuşmayı dinleme fırsatı bulamayanların da okuma şansına sahip olmasını istiyorum.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç yaptığı konuşmasında şunları söyledi," Varlığı ile bizleri heyecanlandıran bütün öğretmenlerimizin, öğretmenler gününü kutluyor, sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama programımıza katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Millet Mekteplerinin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bugün bütün öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık, unutulmadıklarını gösteren bir gündür. Öğretmenlik, insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünde giden bir gönül eridir. Bundan dolayı da karşısına çıkabilecek zorluklar kendisini yıldırmayacaktır, yıldırmamalıdır. Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi, bir öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilmelidir. Bir insanı kurtarmanın, bir alemi kurtarmak kadar önemli olduğu çok iyi bilinmelidir. Çünkü iyi eğitilen bir insan, huzurlu bir toplum ve mutlu bir gelecek demektir. Başağın yetişmesine engel, zararlı otlar değil; çiftçinin ihmalidir. Bunun için muhatabı insan olan öğretmenlerin yapacağı bir hatanın da telafisi yoktur. Sevgi dolu bir öğretmen ışık demektir. Öğrenciler onu arar, onu sorar. Unutmayınız; kelebeklerin ışığa koştuğu gibi, çocuk yürekler, genç kalpler sevgiye koşar. Bunun için sevgiyi sunanın, sevgiyi hak etmesi gerekir. En çok sevilen öğretmen, en çok seven öğretmendir.

Baş döndürücü gelişmelerin olduğu bir çağda yaşıyoruz. Bunun için öğretmenlerin kendilerini yenilemeleri, gelişmeleri yakından takip etmeleri gerekir. Öğretmen hayatının her aşamasını planlamalıdır. Planı olmayanlar, başkalarının planına uymak zorunda kalırlar. Öğretmen yarını bir gün önceden yaşayan kişi olmalıdır. Onun hayalleri olmazsa, başkalarının hayallerinin de önemi olmayacaktır. "Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" sözünün muhatabı olan değerli meslektaşlarım; Bu söz, gelecek nesilleri yetiştirme sorumluluğunun bizlere yüklediği çok büyük bir güvenin ifadesidir. Kuşak çatışmalarının yaşandığı günümüzde; bizler, çocukları ve gençleri anlamalı onlarla sıkı bir iletişim kurmalıyız. Amacımız bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen, dinamik, özgüvenli, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bir nesil yetiştirmek olmalıdır. Bugün hep beraber daha çok mutluyuz. Bütün branşlarda bu kadro ile ilçemize hizmet vermenin ve öğrencilerimizi geleceğe hazırlamanın heyecanını yaşıyoruz. Özverili çalışmaları ile bu gururu bizlere yaşatan, izi silinmeyen hatıraların yazarı değerli öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Ancak at sırtında gidebildiği Anadolu köşesinde yokluklar içinde karayı ak etmek için didinen köy öğretmeni arkadaşım, sana selam olsun. Gencecik yüreğindeki heyecanla görev yerine giderken Fırat nehrinde boğulan öğretmen arkadaşım, sana selam olsun. Ehliyetsiz şoförün sürdüğü kamyondan öğrencisini kurtarmak isterken tekerlekler altında kalan öğretmen arkadaşım, sana selam olsun. Çok sevdiği öğrencisinin ölüm haberi gelince, sınıfa yığılıp kalan öğretmen arkadaşım, sana selam olsun. "Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum, bütün çiçekleri getirin buraya, öğrencilerimi getirin, getirin buraya, kaya diplerinde açmış çiğdemlere benzer, bütün köy çocuklarını getirin buraya, son bir ders vereceğim onlara, son şarkımı söyleyeceğim, getirin, getirin.... ve sora öleceğim". Bu duygu ve düşüncelerle, anlamlı günümüz anısına, aramızdan ayrılan ve eğitim yolunda şehit olan değerli öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Emekli olmuş ve halen mesleğini özveri ile ifa eden bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü bir kez daha kutlar, onlara yaşamları boyunca başarı, sağlık ve mutluluklar dilerim."diyerek çok güzel ve anlamlı, mesaj yüklü konuşmasını tamamladı.