Mısır; kullanım alanlarının artışıyla önemi günden güne artan bir bitkidir. Önceden sadece insan ve hayvan beslenmesi için düşünülen mısır tanesi, kompozisyonunda taşıdığı besin maddeleriyle nişasta bazlı şeker sanayinin, bitkisel yağ sanayinin ve biyodizel yakıt üretiminde ham madde olmuştur.  Artık mısır bir tahıl olarak değil, endüstri bitkisi olarak düşünmemiz gerekir. Mısırın ekim alanları gün geçtikçe artmasına karşılık hala, ülkemizdeki toplam ihtiyaca cevap veremediği göz ardı edilmemelidir

    Türkiye’nin mısır üretimi 2000 yılında 2.3 milyon ton iken, 2011 yılına gelindiğinde 4.2 milyon tonluk bir üretim miktarına ulaşılmıştır.2013 yılında ise 6milyon tona yaklaşmıştır.1991 yılında verim ortalama 250kğ civarında iken bu günün şartlarında 400-1500kğ arasında değişmesi çiftçinin bu yöne yönelmesini hızlandırmıştır.Konya bölgesinde ise son 5 yılda ekim alanları 5kat artarak rekora doğru gitmektedir. Bu artışın en önemli nedeni verimdeki artış ve kazançlı bir tarım bitkisi olarak gösterilebilir. Türkiye mısır üretiminin büyük bir kısmı yem sanayi tarafından, geri kalan kısmı nişasta sanayisinde kullanılmaktadır. Yüksek protein ve A vitamini içermesinden dolayı özellikle sığır ve kümes hayvanlarının beslenmesinde oldukça önemlidir. Mısırın danesi kümes hayvanlarının beslenmesinde iyi bir yem olmakla birlikte silaj tekniklerinin gelişmesiyle hayvanlar için dünyada en önemli silaj bitkilerinden biri haline gelmiştir. Silajlık mısırın geniş bir alanda adaptasyon göstermesi, yüksek enerji içeriği, makineli tarıma uygun olması, hasatının kolay , sindirim oranının yüksek olması, silajının lezzetli olması, birim alandan yüksek verim elde edilmesi, silaj amaçlı mısır üretimini artırmıştır.   

    Ülkemizde silajlık mısır yaygın olarak Ege ve Marmara Bölgelerinde üretilmekle birlikte son yıllarda tüm bölgelerimizde yaygınlaşmaya başlamıştır.Mısır danesinin %80’ini oluşturan endosperm %90 nişastadan oluşmaktadır. Mısır rafinesindeki son yıllardaki gelişmeler sayesinde saf ve çok kaliteli mısır nişastası bol miktarda üretilebilmektedir. Ayrıca ham ve işlenmiş nişastadan elde edilen dekstrinler giydiğimiz elbiseden yediğimiz yemeğe kadar on binlerce işlenmiş üründe kullanılmaktadır

     Türkiye'nin üretimi tüketimini karşılayamadığından her yıl bir milyon ton civarında mısır ithal edilmektedir. Bu nedenle mısır ülkemiz için vazgeçilmez bir üründür. Üretimi arttırmak için hibrit mısır üretimi yapılan alanları arttırmak zorundayız. Bunun için yeni mısır üretim alanlarının bulunması önem arzetmektedir.

   Ülkemizde onlarca tohum firmasının çoğu mısır tohumluğu işiyle uğraşmaktadır.

Özel sektörün mısır tohumluğuna ilgi duymasının sebeplerini şöyle sıralamak mümkündür.

1- Hibrit olduğu için her yıl tohumluğun satınalınma zorunluluğu.
2-Her yıl artma zorunda olan aktif bir pazarın oluşu. 
3- Birim fiyat yönünden buğday, pamuk ve soya'ya göre daha pahalı olması.

Yani yükte hafif pahada ağır oluşu. Serbest rekabet koşullarında yarışan firmaların artması, Kalite ve  Fiyat konularında tüketici lehine gelişmeler sağlayacaktır.